Звездата на американския футбол Дамар Хамлин е в критично състояние,

...
Звездата на американския футбол Дамар Хамлин е в критично състояние,
Коментари Харесай

„Паднахме на колене и плачехме“: Звезда от НФЛ получи сърдечен арест на терена

Звездата на американския футбол Дамар Хамлин е в сериозно положение, откакто претърпя сърдечен арест по време на мач от Националната футболна лига на Съединени американски щати в праймтайма, съобщи Би Би Си.

24-годишният състезател на Бъфало Билс падна на земята, откакто се сблъска с конкурент по време на първата четвърт на мача против Синсинати Бенгалс.

Снимка: Getty Images

Той получава здравна помощ на място повече от 30 минути, преди да бъде откаран в локална болница.

НФЛ спря играта към час след случая.

Неговият тим, Бъфало Билс, по-късно удостовери сърдечния арест в изказване и добави, че сърдечният му темп е възобновен на терена.

Извънредната обстановка провокира изблик на поддръжка за Хамлин и върна вниманието към рисковата природа на най-популярния спорт в Америка, до момента в който сезонът на НФЛ наближава кулминационните си плейофни стадии.

Снимка: Getty Images

Каската на Хигинс удариХамлин в гърдите.След като в началото се изправи на крайници, той падна по тил.

Играчи от двата тима се събраха към Хамлин, до момента в който незабавният медицински личен състав правеше сърдечен масаж и му давашекислород.Някои от хората бяха видимопритеснени, като доста коленичиха, с цел да се молят, а някои плачеха.

Телевизионното отразяване на няколко пъти се откъсна от сцената на терена, до момента в който публиката в Синсинати остана безмълвна.

Джордан Рууни, представител на Хамлин, написа в Туитър: „ Жизнените му индикатори се върнаха към естественото и медицитего приспаха, с цел да слагат дихателна тръба в гърлото му. В момента те вършат проби. Ще предоставим информация, когатоимаме такава. “

Снимка: Getty Images

Игрите на NFL рядко се прекъсват заради пострадване.Коментатори споделиха, че фактът, че играта е спряла, е знак за шокиращия и тежък темперамент на изключителната обстановка.

Двата тима са измежду най-хубавите кандидати за Super Bowl тази година, като техният конфликт идва в праймтайма в понеделник вечер в предпоследната седмица от постоянния сезон на NFL.

Асоциацията на играчите на лигата написа в изказване:

Снимка: Getty Images

Сградите в Синсинати бяха осветени в синьо в понеделник вечерта, в това число стадион Paycor, където се случи случаят.

Безопасността на американския футбол е доста обсъждана през последните години, само че нормално по-скоро поради силата на играта, в сравнение с поради сърдечните опасности.

Много някогашни играчи на NFL имат дегенеративно положение на мозъка CTE, което проучването свързва с повтарящи се удари в главата.

Този вид контузии са постоянно срещани при контактните спортове, само че рядко предизвикват сърдечни проблеми като този.

Снимка: Getty Images

Директен удар в гърдите може да докара до сърдечен арест.Тогава сърцето стопира да бие вярно и не може да прави работата си да изпомпва кръвта из тялото.

Това е друго от инфаркт, който се случва, когато кръвоснабдяването на сърдечния мускул е прекратено.

В случая на Хамлин медиците съумели бързо да накарат сърцето му да бие още веднъж.Все още не е известно какви вътрешни пострадвания може да е получил от случая и дали е имало някакво съществено увреждане на сърцето му.

Заваляха благопожелания за потърпевшия състезател.

Баскетболната звезда ЛеБрон Джеймс сподели: „ Беше извънредно нещо да се види и не искам нищо друго с изключение на най-хубавото за това дете. “

Защитникът на Аризона Кардиналс Джей Джей Уот написа в Туитър:

Брус Шарп, почитател на Билс, който беше на стадиона, когато това се случи, сподели, че е " опустошително ".

„ Всичко утихна. Дори почитателите на Бенгалс, знаете ли, не желаете да видите нещо сходно “, сподели той.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР