Звеното за облачни услуги на Amazon съобщи, че отделя 100

...
Звеното за облачни услуги на Amazon съобщи, че отделя 100
Коментари Харесай

Облачното звено на Amazon инвестира 100 млн. долара в център за генеративен ИИ

Звеното за облачни услуги на Amazon заяви, че отделя 100 милиона $ за център, който да оказва помощ на фирмите да употребяват генеративен изкуствен интелект - технологията, която закупи огромна известност през месеците, откакто OpenAI направи своя чатбот ChatGPT наличен за обществеността, написа Си Ен Би Си.

Това е дребна инвестиция за компания, която разполага с 64 милиарда $ под ръка и има годишни оперативни разноски от половин трилион $. Но известието демонстрира, че Amazon Web Services разпознава смисъла на генеративния ИИ и значимостта на това да не изостане от Microsoft и в тази сфера.

Amazon, който изпревари Microsoft и Гугъл в бизнеса с отдаване чартърен на сървъри и складове за данни на компании и други организации, се радва на водеща позиция на пазара на облачна инфраструктура. Въпреки това, другите две компания имат по-ярък отпечатък при генеративния ИИ, макар че Amazon употребява приложения с изкуствен интелект от години, с цел да демонстрира рекомендации за извършване на покупки и да ръководи своя гласов помощник Alexa.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР