Звънци и хлопки огласиха Ямбол като част от програмата на

...
Звънци и хлопки огласиха Ямбол като част от програмата на
Коментари Харесай

Кукери огласиха със звънци и хлопки улиците на Ямбол

Звънци и хлопки огласиха Ямбол като част от програмата на годишния фестивал " Кукерландия ".

По условие на Регионална здравна ревизия се показа единствено ямболската кукерска група при Народно читалище " Умение – 2003 " с началник Елиян Кисьов.

" Маскираните вестители на положителното " минаха през някои от кварталите и центъра на града.

" Искам да благодаря на управлението на община Ямбол, че се отзоваха и ни помогнаха. Пожелаваме си следващата година отново да играем и да се веселим. Още от самото основаване на " Кукерландия " през 2000 година 20 запалянковци от цялостен Ямбол се събрахме и направихме по този начин, че да има кукерска група. Ямбол - това е долината на кукерите! Имаме доста участия и над 100 първи награди ", показа пред жителите на Ямбол ръководителят на групата Елиян Кисьов.

По-рано пред постройката на Народно читалище " Съгласие -1862 " – Ямбол беше открита Фотоизложбата-конкурс " Кукерландия ", която е едно от най-престижните събития в програмата на едноименния фестивал и се организира от 2005 година На откриването участваха Антон Шиков, ръководител на Общински съвет-Ямбол, заместник-кметовете на община Ямбол Михаил Керемидчиев и Енчо Керязов и кметът на община " Тунджа " Георги Георгиев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР