Зрителски сигнал за агресивни бездомни кучета, които нападат хора край

...
Зрителски сигнал за агресивни бездомни кучета, които нападат хора край
Коментари Харесай

Агресивни бездомни кучета нападат хора край столичен парк

Зрителски сигнал за нападателни бездомни кучета, които атакуват хора край столичния парк „ Въртопо “. Хората се оплакват, че от години са подложени на този стрес. Има и нахапани.



Кучетата се спускат по хората, които се разхождат в парка. Те неведнъж са подавали сигнали, само че няма реакция от институциите. От „ Екоравновесие “ са ходили на място няколко пъти, само че не се е случвало нищо по-късно.

Хората допускат, че бездомните кучета са хранени от мъж, защото те стоят в двора му.

Потърпевш описа, че е бил ухапан на 28 април. Първо бездомните кучета се спуснали върху домашния му любим. В опит да го отбрани той самият е нахапан. Мъжът описа, че животните атакуват даже деца.

Хората се оплакват още, че нападенията се случват, без да има каквато и да било провокация.

Кметът на регион „ Студентски “ Петко Горанов изясни, че през последния месец при тях има постъпили два сигнала. Извършват се инспекции. Установено е, че тези кучета не са на въпросния мъж, в чийто двор те обитават.

В края на предходната година сме създали пет инспекции, при което са хванати осем кучета. Проверките са траяли през февруари. Заловено е куче по подаден сигнал. През миналата седмица са направени две инспекции. Районът е обходен и с дрон, изясни Ирена Петрова, зам.-директор на „ Екоравновесие “.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР