Зрението на Сашка Васева се подобрява. Две години след тежката

...
Зрението на Сашка Васева се подобрява. Две години след тежката
Коментари Харесай

Сашка Васева вече вижда силуети, различава хора и цветове

Зрението на Сашка Васева се усъвършенства. Две години след тежката интервенция изпълнителката към този момент вижда силуети и разграничава хора и цветове, само че към момента й следва тежко дълготрайно лекуване. През 2022 Сашка претърпя животоспасяваща интервенция поради израстък в мозъка. Образуванието бе засегнало зрителния й нерв и тя спря да вижда. Казусът бил доста комплициран, тъй като Васева 10 години е живяла с неверна диагноза - недоразвитост на зрителния нерв. Изпълнителката се опитвала да се лекува с национална медицина, без да подозира за тумора, който растял в главата й. Неправилното лекуване довело до внезапно задълбочаване на казуса и Сашка ослепяла изцяло.

Впоследствие след прегледи в Германия певицата схванала, че тумор притиска нерви в мозъка й, поради което не може да вижда. За това време образуванието е станало огромно колкото яйце. Семейството на Сашка стартира да търси средства за скъпоструващата интервенция, само че малко хора се отзовават.

През 2021 година положението на изпълнителката внезапно се влошило. 

" Много хора обещаваха, че ще ми оказват помощ, само че не го направиха. Аз не се дразня на никой, тъй като те не бяха длъжни. Единственият, който ми протегна ръка, е мъжът ми. За 22 години брак не се бях научила да правя оценка брачна половинка си, а точно той ми избави живота. Мисля, че това, че изгубих зрението си, бе урок, който ме научи да държа повече на фамилията си “, описа пред " Ретро “ Васева.

Бизнесменът Христо Бакърджиев и Сашка Васева се срещат през 1999 година и през 2000-ата подписват брак, по време на който се раждат и двете им деца.

" Със Сашка се срещнах през 1999 година на рождения й ден. Онемях, когато видях какъв брой е красива и по какъв начин в същото време личеше добротата и човечността й. Това беше обич от пръв взор и още тогава си сложих за цел тя да стане моя жена. Година по-късно сключихме брак и не щеш ли в положително и зло излетяха 25 години от съпружеския ни живот, а ние сме все по този начин влюбени и всеотдайни един към различен “, показа Бакърджиев. Двамата описаха, че за четвърт век взаимен живот са имали както прелестни моменти, по този начин и доста комплицирани обстановки, като даже са обмисляли да се разделят, само че всички на пръв взор " катаклизми “ се изпарили незабавно откакто здравето на Васева се влошило.

" Когато разбрах за тумора, всевъзможни маловажни проблеми се изпариха. Със фамилията ми се обединихме и започнахме да търсим метод да се у изцелявам.Така намерихме немските експерти, които ме оперираха и извадиха тумора. Благодарение на тях и любовта на мъжа и децата ми аз към този момент мога да виждам силуети “, описа Васева и добави:

" 2022 година беше най-тежкото време в живота ми. През по-голямата част от годината не бях в схващане, само че не се предавам, лекуването ми е комплицирано и дълготрайно, само че с Божията благословия и поддръжката на семейството ми малко по малко се усъвършенствам и имам вяра, че доста скоро ще прогледна изцяло “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР