Зоя Савова ще изпълнява временно длъжността директор на Софийската математическа

...
Зоя Савова ще изпълнява временно длъжността директор на Софийската математическа
Коментари Харесай

Зоя Савова ще изпълнява временно длъжността директор на СМГ

Зоя Савова ще извършва краткотрайно длъжността шеф на Софийската математическа гимназия " Паисий Хилендарски ", оповестяват от учебното заведение, осведоми Българска национална телевизия.

Зоя Савова е дълготраен учител по математика в СМГ и тя ще управлява краткотрайно гимназията, откакто на 4 септември Комисия от Регионалното ръководство по образованието в София-град /РУО/ връчи заповед за уволняване на шефа на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов.

Началникът на РУО-София Ваня Кастрева заяви тогава на брифинг, че ще има краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на СМГ , а конкурс за избирането на нов шеф ще бъде проведен по-късно.

Конфликтите в Софийската математическа гимназия започнаха преди месеци, откакто шефът Антони Стоянов уволни учителката по математика Петя Тодорова и не възобнови контракти на други учители. Според Стоянов Тодорова е уронила престижа на СМГ с присъединяване си в комисията за математическото съревнование " Европейско кенгуру ".

Преди дни от РУО-София желаеха оставката на Стоянов, учители, родители и възпитаници се оповестиха в негова отбрана, а други учители пък обявиха, че " няма да влязат на 15 септември, в случай че Стоянов още е шеф ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР