Зоологът проф. Мошуд Мустафа от катедрата по зоология в университета

...
Зоологът проф. Мошуд Мустафа от катедрата по зоология в университета
Коментари Харесай

Нигерия обмисля бизнес с ядливи жаби

Зоологът проф. Мошуд Мустафа от катедрата по зоология в университета в Илорин прикани нигерийците да проучат опциите за развъждане на ядливи жаби за икономическа полза, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Професор Мустафа насочи този апел през днешния ден в Илорин в отчет озаглавен: " Създадени от индивида езера - средство за унищожаване на основаната от индивида беднотия ".

Той изясни, че на фона на възходящата цена на рибата и несъразмерното размножаване на ядливите жаби, известни като Hoplobatrachusccipitalis, в дивата природа в Нигерия, се е наложило развъждането на тези жаби.

" Решихме да разгледаме опцията за обработване на типа от стадия на попова лъжичка до цялостното им съзряване ", сподели той.

" Тъй като жабите живеят във вода, триумфът на развъждането им ще зависи от експлоатационното качество на водата в езерото, където се отглеждат ", добави експертът.

Професорът, който преподава във Факултета по естествени науки в университета в Илион означи, че едно от провокациите пред култивирането на жаби в езера е възприемчивостта към изкуственото хранене в стадия на попова лъжичка.

Зоологът разкрива, че извършените проучвания демонстрират, че те се хранят с листа от растенито азимина трилоба, водна леща и храна за риби от типа копенс.

Според него поповите лъжички порастват по-добре когато са хранени с водна леща, следвана от азимина трилоба, до момента в който храна за риба е била най-слабо призната.

Професор Мустафа изрече догатката, че ядливи жаби може да бъдат отглеждани още при начален етап на развиване при положително качество на водата и хранене с водна леща.

По същия метод специалистът предложи на държавното управление и на други заинтригувани страни да положат старания за запазване на околната среда и да одобряват тактики за битка с по-нататъшната загуба на биоразнообразие от риба в езерната екосистема на Нигерия.

Той твърди, че по този метод ще се запазят функционалностите на езерата и ще се поддържат рибните запаси, с цел да се посрещнат днешните и бъдещите потребности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР