Знамето на Шумен бе развято на остров Ливингстън. Така флагът

...
Знамето на Шумен бе развято на остров Ливингстън. Така флагът
Коментари Харесай

Курсанти развяха знамето на Шумен на остров Ливингстън

Знамето на Шумен бе развято на остров Ливингстън. Така флагът се приближи единствено на 10 км от връх Шумен в планината Тангра. Курсантите от научно-изследователсикя транспортен съд на ВВМУ " Никола Вапцаров “ слязоха на брега и продължиха осъществяване на задания от дълготрайната процедура. На НИК-421 има четиримата курсанти, измежду които шуменката Анна Стоянова и Радослав Радков от Нови пазар. Преди седмица знамето ни се развя и в Ушуая - по население колкото Шумен, само че най-южния град в света, оповестяват от Военно окръжие - Шумен, написа Otbrana.com.

Научноизследователският транспортен съд " Св. Св. Кирил и Методий “ с бордови номер 421 застана на котва в Южния залив на о. Ливингстън пред Българската антарктическа база " Св. Климент Охридски “ в 07:00 ч. локално време на 4 януари.

С акостирането на кораба приключи следващият стадий от прехода на НИК 421, като част от 32-та Българска антарктическа експедиция до ледения континент Антарктида.

Връх Шумен (на британски: Shumen Peak) е затрупан с лед връх, ситуиран на 770 m н.в. в хребета Фрисланд в планина Тангра на остров Ливингстън, Антарктика. Получава това име в чест на град Шумен през 2002 г. Върхът се намира на 1,56 km южно от връх Свети Методий, 870 m южно от връх Чепеларе, 4,48 km западно от Иглен връх, 1,45 km на север-северозапад от връх Ямбол и 3,23 km на изток-североизток от връх Велека. Издига се над ледника Чарити на запад, ледника Търново на юг и ледника Преспа на югоизток.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР