Знамето на дъгата, както е известен международно признатият символ на

...
Знамето на дъгата, както е известен международно признатият символ на
Коментари Харесай

"Знамето на дъгата" се развя пред Европейската комисия

Знамето на дъгата, както е прочут интернационално приетият знак на общностите с друга полова ориентировка, се развя пред централата на Европейската комисия в Брюксел. Поводът е, че на 17 май се отбелязва Международният ден за битка с хомофобията, трансфобията и бифобията, като тази година световната тематика е "Съюзи за взаимност ". Това значи също, че и ЛГБТИ общностите би трябвало да се съюзяват с други малцинства и да оказват помощ в най-различни браншове, с цел да не бъдат изоставяни хора, обект на тормоз и принуждение.

В Брюксел през днешния ден е проведен и конгрес, на който представители на ЛГБТИ средите и техни съдружници споделят опита си в три бранша - спорт, просвета и частния бизнес.

Това е резултат и старания на интернационално ниво през последните близо 15 години. От септември 2016 година Съветът на Организация на обединените нации по правата на индивида назначи първия самостоятелен специалист за отбрана от принуждение и дискриминация, учредени на половата ориентировка и половата еднаквост. В момента постът се заема от Виктор Мадригал-Борлос.

Световната организация реши, че казусът в действителност е сериозен, тъй като в ХХI век поради действителна или хипотетична полова ориентировка биват убивани, пребивани, изтезавани и случайно арестувани хора. На някои места те са принуждавани принудително да подписват брак с пол, който не харесват, отнето им е право на събиране, сдружаване и независимост на словото, подлагани са на здравно принуждение, дискриминация при оказване на здравна помощ, достъп до работа, обучение и жилищно настаняване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР