Знам, че в Hera.bg има сериозни почитателки на шоколада и

...
Знам, че в Hera.bg има сериозни почитателки на шоколада и
Коментари Харесай

Шоколадови трюфели

Знам, че в Hera.bg има съществени почитателки на шоколада и то натуралния! С привет към всички вас и признателност към, през днешния ден ви предлагам една доста лесна (подчертвам - много) рецепта за шоколадови бонбони - трюфели.

В този тип бонбони трюфел няма, само че формата им най-често прилича този и за това носят тяхното име. Създадени за първи път във Франция, тези бонбони са присъщи с натуралния меко-горчив усет и топящата се в устата консистенция.

Към тях може да се добави разнообразни типове, алкохол, мента, подправки (канела, джинджифил, кардамон, карамфил и др), лимонови или портокалови корички, масло, плодови сиропи, млечен крем, да бъдат оваляни с изключение на в класическото какао и в шоколадови пръчици, кокосови стърготини, и най-различни ядки.

Характерно е, че за приготвянето им се употребява шоколад с високо наличие на какао над 60%, само че в случай че не сте фен на натуралния шоколад изберете някой по-млечен. Аз персонално съм употребила шоколадов кувертюр. Обръщам внимание също на какаото за овалване, изберете такова, на което е обозначено уместно за сладкиши.
150 гр мрачен /натурален/ шоколад
150 мл течна сладка сметана
1 к.л канела
1 ванилийка -малка
какао за оваляне
(или шоколадови пръчици, кокос)


На водна баня разтапяме шоколада с добавената канела и ванилия. Махаме от котлона и при непрестанно безредие прибавяме течната сметана. Готовият по този начин наименуван ганаш, слагаме в хладилника да стегне (аз го сложих непосредствено във фризера за по-бързо). След няколко часа го изваждаме и работим бързо в не мнoго топла стая.

В купа изсипваме какаото като посипваме и дланите си с него. С помощта на лъжица загребваме от сместа слагаме я в ръка и оформяме почти топче. Слагаме го в купата с какао, овъргаляме добре.

Нареждаме върху хартия за печене (оризова хартия) или пък хартийки за бонбони. Освен в какао можем да оваргаляме в кокосови стърготини или пръчици. Слагаме в хладилника да стегнат.


Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР