Знакови спирки в Пловдив ще бъдат украсени с кратки разкази,

...
Знакови спирки в Пловдив ще бъдат украсени с кратки разкази,
Коментари Харесай

Пловдивчани вече няма да скучаят по спирките СНИМКИ

Знакови спирки в Пловдив ще бъдат украсени с къси разкази, написани от хора, които обичат литературата. Инициативата „ Спирка за разкази ” е измислена от варненското съдружие „ Кашалот ” и е част от деянията за Европейска столица на културата. Акцията ще стартира на 10 май и ще продължи месец и половина. Ще бъдат определени 8 заслона в града. На всеки от тях там, където в този момент има светещи реклами, ще бъде подложен по един къс роман ”, обясниха от фондация " Пловдив 2019 ". Така след умните светофари градът ще се снабди и с интелигентни спирки.

Преди да стигнат до витрините, творбите с размер от към 250 думи ще бъдат подбрани с конкурс. Те може да са на български и британски език. Първото издание на плана в Пловдив е с тематика „ В клопката на времето ”.

Варненците от „ Кашалот ” акцентират, че разказите би трябвало да имат заглавие и да са подписани с името на създателя или с псевдоним. Идеята е точките в града, където пилеем много време, да станат места за ентусиазъм. Спирките са най-незабележимите места в града, които подминаваме, без даже да погледнем, акцентират от „ Кашалот ”.

Творбите могат да се разгласяват свободно на уеб страницата на сдружението spirkazarazkazi.bg. От тях ще бъдат определени 8 описа, а останалите могат да се прочетат онлайн в уеб страницата.

Инициативата към този момент мина един път в морската ни столица, където бяха събрани 55 описа. Там тематиката бе „ Още 5 минути ”. И няколко спирки добиха неразпознаваем тип. Тази година планът ще се осъществя в Европейската столица на културата, в София и Варна.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР