Знаете прекрасно - ако спите малко, на сутринта сте изтощени

...
Знаете прекрасно - ако спите малко, на сутринта сте изтощени
Коментари Харесай

Оглупяваме, ако спим лошо

Знаете прелестно - в случай че спите малко, на сутринта сте изтощени и тъжни. Но къса сънливост незабавно ще ви върне формата, нали?

Ново проучване от " YAMA " потвърждава, че това не е правилно, защото няколкото часове сън са свързани с по-ниска когнитивна функционалност.

Групи от 28 756 души в Китай и Обединеното кралство оповестяват какъв брой дълго са спали през нощта и са били подложени на когнитивно тестване, след което са повторили процеса четири години по-късно. Всички са били на възраст над 45 години. Кривата на резултата е U-образна, съсредоточена върху към седем часа сън: хората, които спят повече или по-малко, имат по-ниска когнитивна функционалност. А хората, които оповестяват, че спят към четири часа или повече от 10 часа дневно, демонстрират освен по-ниско действие, само че и по-бърз когнитивен спад.

В допълнение към очевидния смут от спада на коефициента на просветеност, това изобретение е от голяма важност, защото деменцията е и когнитивен спад, който постоянно се случва доста преди диагнозата. Изследователите желаят да разпознават рисковите фактори и споделят, че хората, които спят доста по-дълго или по-малко от седем часа, би трябвало да оценят когнитивната си функционалност.

Все още откривателите не знаят за какво паметта избледнява, в случай че спим неприятно, макар че са взели под внимание и други очевидни евентуални фактори, като показател на телесна маса, обучение и тютюнопушене.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР