Знаете ли какво гласувате?С тези думи се обърна към колегите

...
Знаете ли какво гласувате?С тези думи се обърна към колегите
Коментари Харесай

Нинова за бюджета: Няма значение какво се договаря в комисия, решава се в стаичка после

Знаете ли какво гласувате?

С тези думи се обърна към сътрудниците си от ръководещото болшинство водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

 

Тя застана на парламентарната трибуна минути, откакто стартира разискването на второто четене на бюджета на НЗОК. Нинова предизвести, че още веднъж ще стане каша, защото така наречен " дребни бюджети " са свързани с огромния, а там към момента нямало изясненост по приходната част.

 

Изказването на Корнелия Нинова е на фона на последните събития, свързани с проект - сметката на страната. На съвещание на бюджетната комисия, приключило късно вечерта, депутатите преобърната бюджета на финансовия министър Асен Василев по този начин, че той съобщи, че това не е неговият бюджет. Това докара до незабавно съвещание на водачите на партиите, подкрепящи властта - Бойко Борисов, Кирил Петков и Христо Иванов, които обявиха, че сметките на страната още веднъж ще бъдат прегледани. За да се подсигурява приходната част на бюджета.

Именно това заседание провокира репликата на Нинова.

 

" Преди малко водачи се събраха в някоя от стаичките на Народното събрание. " Борисов и Христо Иванов афишират: разбрахме се, ще има бюджет, ще приемем каквото предлага Асен Василев ", уточни тя. Нинова посочи, че това е следващ образец за заличаване на институцията на бюджетната комисия. " Няма комисии, пленарна зала, седнали трима и се разбрали ", ядоса се Корнелия Нинова.

 

И предизвести:  " Играете си със орисите на хората. Разпределяте си постовете, а бюджетът, ориста на всеки от бебе до пенсиеор, ви е все едно какво ще се случи. Асен Василев в бил онлайн на тази среща. Бюджет онлайн за първи път ще се приема, подобен миш-маш ще е, че ще е за сметка на всеки! "


" Банките бяха цялостни, до момента в който се разпределяха порциите на властта, имаше страсти и интензивност, в този момент като гледаме най-сериозния закон, те към този момент са празни. Правете си заключения кой мисли за народа, кой за порциите на властта ", сподели Нинова при започване на изказването си.

" Малките бюджети зависят от огромния. В този на НЗОК е очакван трансфер от националния бюджет към този на НЗОК от 2,561 милиарда Трябва сигурност на огромния, с цел да обсъждаме дребните. Сигурни ли сте, че имаме непоклатимост по огромния след вчерашната бюджетна комисия, завършила през нощта? ", уточни Корнелия Нинова. И стартира да цитира изказвания на финансовия министър Асен Василев, че " всеки може да го кара през пръсти, стига да се обади на парламентарна група ". Министърът на финансите сподели, че каквото е станало, е лобизъм. Отрича се от личния си бюджет и споделя, че не го признава за бюджет. В обстановка сме държавният бюджет да е оспорен от министъра на финансите. Няма такова нещо в историята на българския парламентаризъм ", продължи Нинова.

Нинова акцентира, че приходната част в бюджета е най-важната, а в отрасловата комисия се скарали ГЕРБ и ПП-ДБ.

" Не е ясно ще дойдат ли парите от държавните сдружения, тъй като Делян Добрев съди Василев, не е ясно какво става с концесията в Росенец ", сподели тя.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР