Знаете ли, че каякът произхожда от Гренландия, където е бил

...
Знаете ли, че каякът произхожда от Гренландия, където е бил
Коментари Харесай

Бъдещи спортни шампиони имат нужда от теб

Знаете ли, че каякът произлиза от Гренландия, където е бил употребен от ескимосите? В същото време кануто е било публикувано по целия свят.

Думата каяк (ki ak) значи "лодка " в ескимо и се среща най-вече в северните елементи на света, като Северна Америка, Сибир и Гренландия.

Днес този спорт се практикува от стотици деца, а 50 от тях на възраст сред 9 и 16 година, състезаващи се в състезателен клуб „ Спорт за теб и мен “, имат потребност от нашата помощ, написа профит.

Екипът на клуба работи настойчиво, с цел да популязира спорта кану-каяк измежду младите, да разсъни тяхното любознание и хъс за спортни умения и победи.

Те обаче упражняват при неприятни условия, макар че към този момент имат 28 медала от интернационалните регати и надпревари, 25 купи от държавни отборни шампионати и купи „ Н. Велев “, 40 медала от държавни шампионати, бронзов орден от Европейско състезание и общо 4-а състезатели в националния тим на България.

Треньорът им Красимира Стойчева бе общителна да показа с нас фотоси от изискванията, при които се готвят бъдещите европейски и международни първенци. Въпреки компликациите, тя споделя, че няма да се откаже, до момента в който не види олимпийски първенец от този тим.

„ На клуба са нужни най-малко 8000-9000 лева, с цел да може да се усъвършенства материалната база, да се ремонтират съблекалнята, банята и тоалетната, да се закупят нови лодки и екипи за състезателите, моторна лодка, бус с теглич и да се покрият транспортните разноски за участия в надпревари “, прибавя тя.

В сумата са включени единствено неотложните разноски – ремонтните действия и покупката на моторница, с която да се обезопасят тренировките на децата, както и да се усъвършенства техниката и скоростта им.

Децата в клуба упражняват безусловно гратис, споделя още Стойчева, като добавя, че за храна на спортистите се поставят по 7 лева на ден (1 лева за закуска, 3 за обяд и 3 за вечеря), което е извънредно незадоволително.

„ Поех отговорност за фантазиите на над 50 деца, съвсем всяко едно от тях е първенец или медалист в държавните шампионати на България. “ Помогнете ни да сбъднем фантазиите на тези деца и дружно да създадем първенците на България, споделя още Стойчева.

Връзка с Красимира Стойчева можете да извършите на телефон: 0878 520416, във Facebook, или на имейл: [email protected]

При състояние че желаете да помогнете на младите спортисти, можете да извършите това с подаяние на сметката на клуба:

Сдружение спорт за теб и мен

Банка ДСК

IBAN: BG54STSA93000018558128

BIC: STSABGSF

Снимка: © Краси Стойчева
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР