Знаете ли, че картофеният сок е една от най-здравословните течности?

...
Знаете ли, че картофеният сок е една от най-здравословните течности?
Коментари Харесай

Ще се изненадаш колко е полезен сокът от картофи!

Знаете ли, че картофеният сок е една от най-здравословните течности? Малцина обаче знаят преимуществата на тази напитка. Днес, връщайки се към естествените способи на лекуване, започваме да преоткриваме неговите свойства.

Картофеният сок може да звучи необичайно първоначално. Но за какво да не опитате? Още повече че е на ниска цена, елементарен за подготвяне и съдържа доста от питателните субстанции, от които тялото ви се нуждае. Картофените грудки са богати на калий, по тази причина се предлагат да се употребяват от хора с артериална хипертония. Картофите също са добър източник на диетични фибри, само че множеството от витамините в суровите грудки се губят в процеса на готвене. 

Ползите от картофения сок

Ето някои от най-важните изгоди за здравето от пиенето на картофен сок.

1. Високо наличие на калий

Вероятно ядете банани, тъй като знаете, че са цялостни с калий. Знаете ли, че картофите също са съкровищница на този електролит? Калият има разнообразни функционалности в тялото, като:

Регулира кръвното налягане

Балансира водата в тялото

Контролира нервните импулси

Поддържа верния баланс

Подпомага храносмилането

Поддържа ритъма на сърцето

Подпомага работата на мускулите

Ако изпиете единствено една чаша картофен сок, той ще обезпечи малко над 30% от дневната ви потребност от калий.
 Кои хора НИКОГА не трябва да употребяват картофи Кои хора НИКОГА не трябва да употребяват картофи
Картофите се подреждат измежду едни от най-полезните кореноплодни зеленчуци. Те са извънредно богати на минерали и витамини, от които тял...

2. Осигурява калций

Млечните артикули са главният източник на калций, от който тялото се нуждае, с цел да поддържа здрави кости и зъби. Липсата на калций може да отслаби тъканите и да аргументи трошливост на костите и остеопороза. Въпреки това няма да останете без калций, когато пиете картофен сок. Получавате към 30 мг калций от един огромен картоф, който също по този начин поддържа мускулната функционалност, кръвообращението и хормоналния баланс.

3. Съдържа витамин С.

Помните ли, когато майка ви постоянно ви е насърчавала да пиете портокалов сок, с цел да получите задоволително витамин С? Ще се радва да разбере, че картофът също е скъп източник на този витамин. Поддържайте имунната си система в страхотна форма с спомагателния витамин С от картофения сок.

4. Осигурява витамини от група В
 Никога не оставяйте картофите до този плод, стават рискови за здравето Никога не оставяйте картофите до този плод, стават рискови за здравето
Картофите са един от обичаните ни зеленчуци и ги консумираме съвсем всеки ден. Но става известно, че всички позволяваме една съществена неточност при...

Тези кореноплодни зеленчуци съдържат доста витамини от група В, като B6, B3 и B2. Много изследвания демонстрират позитивна връзка сред потреблението на витамин В и намаляването на признаците на меланхолия и тревога. Ако страдате от едно от психологичните разстройства, увеличението на витамини от група В може да помогне за лекуването.

5. Осигурява антиоксиданти

Подсилете имунната си система с чаша апетитен картофен сок. Той съдържа антиоксидантите, нужни за битка със свободните радикали, които могат да увредят клетките. Освен това разрешава на тялото да всмуква по-добре желязото и да създава колаген за по-млада, по-здрава кожа.

Как да си създадем картофен сок?

Използвайте четка за зеленчуци, с цел да почистите пясъка и мръсотията от повърхността на картофа. Избягвайте беленето на грудката, защото множеството от питателните субстанции са в кората. Ако забележите кълнове или грозни тъмни петна, отстранете ги с нож. Сега нарежете картофите на части с размер на хапки. Добавете ги в сокоизстисквачка или блендер, с цел да извършите порция сок.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР