Знаете ли, че голяма част от хората несъзнателно правят грешки,

...
Знаете ли, че голяма част от хората несъзнателно правят грешки,
Коментари Харесай

7 грешки, които съсипват телефона

Знаете ли, че огромна част от хората неумишлено вършат неточности, с които безусловно " убиват “ своя телефон? В забързаното всекидневие надали някой би се замислил за тези неточности и би им обърнал внимание. Но с цел да се радвате на вашия безценен и прекрасен телефон е доста значимо да не вършиме това:

1. Телефонът се зарежда през нощта

Вероятно все в миналото сте чували предизвестието: " Никога не оставяйте мобилните телефони включени през нощта ", на което естествено не сте обърнали внимание. Литиево-йонните акумулатори губят потенциала си с течение на времето. Мобилните телефони също могат да прегреят, в случай че са включени прекомерно дълго и захранващият кабел употребява доста електричество за зареждане. Правилно е да извадите телефона от кабела незабавно откакто се е заредил, а не да си спите умерено и да извършите това чак на сутринта...

2. Храна върху телефона

Ако вършиме „ работен обяд “, с цел да гледате онлайн видеоклипове с котки, избягвайте да хрупате напряко на своя телефон. Така единствено може да му навредите. Да не приказваме, в случай че без да желаете върху него капнат капки от някаква течна или мазна храна.

3. Оставяне на устройството в колата

Електрониката работи най-добре при стайна температура, само че колите рядко остават в този сдържан диапазон. Често стават отвратително горещи през лятото, а зъбите ни се " разклащат " през зимата. Устоявайте на желанието да оставите телефона си в колата, до момента в който изпълнявате задания. Това може да докара до понижен живот на батерията или щета на съставените елементи.
Как можем да ограничим радиацията от мобилните телефони?
Всеки ден използваме мобилни телефони и те се трансфораха в неизменима част от всекидневието ни. Без тях все едно сме безсилни. Съдържат сп...
Прочети повече
4. Използване на домашен почистващи препарати

Въпреки че на бутилката написа „ повсеместен “, домакинските почистващи препарати не са за електроника. Химикалите могат съществено да повредят екраните или да причинят нередовност на устройствата. Оставете бутилката със спрей и мокрите кърпички настрани и вместо това използвайте елементарна микрофибърна забрадка като първа линия на отбрана.

5. Внасяне на телефона в банята

Признайте си: Взехте телефона в банята. Време е да премахнете този неприятен табиет от живота си. Освен че има възможност телефонът ви да поеме всевъзможни микроби, вие също рискувате да изпуснете телефона си в тоалетната! Освен това, влагата и изпаренията, които се отделят по време на душ, не са по никакъв начин потребни за него.

6. Не употребявате калъфа
Опасно ли е спането наоколо до смарт телефона?
Човек още от раждането си е заобиколен с разнообразни устройства, които имат предавания. Според учения от пекинския университет Цинхуа Шан...
Прочети повече
Можете да заложите на предпазен с цип джоб, само че слагането на калъф за смарт телефон ви икономисва пари в дълготраен проект, защото защищава от капки, надрасквания и даже вреди от вода. Така че, използвайте постоянно калъфа!

7. Пренебрегване на актуализиране

Поддържането на постоянни актуализации може да бъде обезсърчително, само че е от решаващо значение да поддържате електрониката ви да работи вярно. Пренебрегването на актуализациите на мобилен телефон  се отразява отрицателно на вашите приложения, забавя работата вашето устройство и го прави по-уязвимо за хакери.

8. Използвате телефона си... като компютър

Не забравяйте - това е телефон! Не прекалявайте със сърфирането в обществените мрежи, гледане на клипове, та даже и филми. Всичко това редуцира живота му. Използвайте интернет просто да ревизирате нещо значимо и небрежно.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР