Знаете как е - не може хем тортата да е

...
Знаете как е - не може хем тортата да е
Коментари Харесай

Торта Тофифи

Знаете по какъв начин е - не може хем тортата да е толкоз необикновено вкусна, хем да няма калории - по тази причина, който го е боязън от калории, да не хапва от нашите торти

Необходими Продукти

За един блат


● яйца - 2 бр.
● захар - 1/2 ч.ч.
● брашно - 1/2 ч.ч.
● бакпулвер - 1 бр.
● какао - 3 с.л.

за украса


● компот - 3 бр.
● кондензирано мляко - 2 бр.
● сметана - 1 л сладкарска
● перли за украса - 150 г лилави, жълти, оранжави,
● захарни конфети - 40 г звездички и сърца
● фъстъчен крокант - 90 г

Начин на подготвяне

Преди да стартираме с блатовете ще създадем карамел, така нареченият дулсе де лече от подсладено 9 % кондензирано мляко. Има 2 разновидността, като може да изберете най-лесното за вас.

Вариант 1 - Както е затворена консервата се поставя в тенджера с вода на котлона. Водата би трябвало да покрива консервата 1-2 пръста най-малко. Млякото се вари в продължение на 2-3 часа на сдържан огън.

След като отмине времето, консервата се оставя във водата, до момента в който се охлади. Изважда се, оставя се изцяло да се охлади и се поставя в хладилника. Хубаво е дулсе де лече да се направи ден по-рано от деня, за който желаете да ползвате в десерти, с цел да може добре да се охлади.

Вариант 2- Консервите(с отстранени книжни етикети) с подсладено кондензирано мляко се поставят в дълбока тенджера под налягане. Заливат се с вода. Добре е равнището на водата да е много над консервите, тъй като би трябвало да са покрити с вода от началото до края на варенето.

Тенджерата се затваря и се поставя на мощен огън. Когато заври, огънят се понижа до сдържан и варенето продължава 30 минути. Тенджерата се охлажда под течаща студена вода, отваря се, консервите се изваждат и откакто се охладят може да се употребяват за каквото е належащо.

Трябва да се изпекат шест блата - три кръгли с радиус 18-20 см, според каква тавичка имате и още три квадратни 30/30см или каквато тавичка ви се намира на разположение.

Блатовете ги пека един по един.

Сместа за блатовете я подготвяме като разбираме яйцата и захарта, сместа би трябвало да утрои размера си и да наподоби пухкава примес, към тях прибавям авансово пресетите брашно и бакпулвер. Разбъркваме ги добре. Печем в авансово загрята фурна.

Сместа я изсипваме в авансово намазнената тавичка с кръгла форма и радиус 20 см. Пека на 160-190 градуса според от това какъв брой ви е мощна фурната. Блатът се изпича за към 30-40 мин.

Повтаряме операцията още два пъти за останалите два кръгли блата. След като кръглите блатове са подготвени ги оставяме да изстинат и продължаваме със квадратните блатове.

Подготвяме си същата примес от яйца, захар, брашно и бакпулвер. Сместа я изсипваме в авансово намазнена квадратна тавичка с размери 30/30см. Печем както предходните на 160-190 градуса и по този начин би трябвало да станат общо три квадратни блата.

Тъй като блатовете са домашни и доста плътни, им е нужен повече сироп. Не е належащо да го затопляме. Оставаме ги да поемат сиропа, като през това време разбираме сметаната.

Започваме да сглобяваме тортата, като редим за основа квадратните блатове. Най-долния блат го слагаме на картонена поставка за торти или подложка.

Най-долният блат го намазваме щедро с карамел, слагаме идващият блат, който също намазваме щедро с карамел.

След като сложим третият блат, не мажем с нищо, а върху него слагаме кръговиден блат. Мажем щедро с карамел първият и вторият кръговиден блат. След като сложим последният кръговиден най-отгоре, започваме да мажем цялата торна със сметана, която разбихме по-рано.

За задачата употребяваме пулверизатор или шпатула. Трябва да я заравним отвред и да стане гладка с доста плътна сметана.

Внимателно я украсяваме с перлите, кроканта и захарните звезди и сърца. Накрая слагаме за лукс бонбоните Тофифи.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР