Знаете, че цветът на месото е първият индикатор, който ни

...
Знаете, че цветът на месото е първият индикатор, който ни
Коментари Харесай

Трик, с който за 5 секунди разбираме дали са ни продали прясно или развалено месо

Знаете, че цветът на месото е първият знак, който ни подсказва дали да го купим или да се насочим към различен артикул от витрината. Някои от нас са по-добри познавачи и могат да схванат от километри кой артикул е свеж, до момента в който при други това е съвсем невероятно.

Днес ще споделим с вас за един трик, с помощта на който за 5 секунди ще узнаете дали месото, което са ви продали, е прясно или срокът му напълно скоро ще изтече.
Как се схваща дали месото е прясно?
Едно качествено месо би трябвало да има вътрешни мазнини. Това са тези бели линии, наподобяващи на вени, които виждаме, когато разрежем продукта на порции, преди да го сготвим.
 3 неточности, които вършат месото жилаво и изсъхнало 3 неточности, които вършат месото жилаво и изсъхнало
Месоядците доста държат на това стекът или пържолата им да бъдат приготвени идеално, тъй че на драго сърце да похапват от тях. За жалос...

Когато купувате пакетиран артикул, огледайте доста деликатно опаковката. Ако парчето месо е пропито с кървава течност или вода, най-добре въобще недейте да харчите пари за него. Това ясно подсказва, че продуктът не е свеж. Дори след по-малко от 5 секунди ще ви стане ясно дали да го купите или не. Единственото, което се изисква от вас да извършите, е доста деликатно да огледате пакета.

Що се отнася до идеалния цвят, той зависи най-много от типа месо. Телешкото е ярко, само че не и прекомерно доста. Говеждото е мрачно, само че не прекалено много. Ако се вижда леко синкав нюанс, това може да значи, че дълго време е престоявало върху рафта и не е за предпочитане да го купувате. Идеалното свинско месо е розово на цвят.

Внимателно подбирайте този артикул, с цел да не се окаже най-после, че сте отървали търговеца от застояла стока!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР