Знаеш ли, че имаш невероятни способности? Може да се изненадаш

...
Знаеш ли, че имаш невероятни способности? Може да се изненадаш
Коментари Харесай

Тялото ти има 6 странни суперсили, за които не подозираш

Знаеш ли, че имаш невероятни качества? Може да се изненадаш да схванеш, какъв брой странни неща може тялото ти. Всичко от изброеното може да бъде направено от всеки човек и в действителност е много необичайно.

  1. Тялото ти предсказва времето

Точно по този начин, тялото ти в действителност може да предсказва времето. Ако ставите ти скърцат, болят или се схващаш, нещата стават по-зле тъкмо преди стихия. Това е по този начин, поради рухването в атмосферното налягане, което от своя страна предизвиква спад в налягането на всички течности в тялото ти, чувство, което то записва като болежка. Така че, не става дума за приказки на хронично болнави старци, а научно потвърден факт.

  1. Предсказване на бъдещето

Предсказуемо ли е бъдещето? На умишлено равнище по-скоро не. Изглежда обаче, че в сърцата си знаем какво ще стане. При едно проучване на участниците били показвани серии фотоси – някои неутрални, а други предопределени да провокират реакция. Проучването посочило увеличение на сърдечния темп, както може да се чака, при гледането на реакционните фотоси … само че пулсът в действителност се ускорявал цели 10 секунди, преди появяването на фотосите. Знаят ли сърцата ни, когато нещо следва да се случи?

  1. Изразява любовта ти

Имаш загадка забежка? Не я поглеждай в очите! Според проучванията, очите ни се уголемяват, когато гледаме някого, който обичаме. Тази реакция е следена от симпатиковата нервна система и се случва постоянно, когато погледнем нещо, което е естетически прелестно за нас. Ако не желаете да се издавате, стойте на по-тъмно, където очите ви ще бъдат разширени от самото начало.

  1. Физическа суперсила

Чували сте за майка, която ненадейно придобива силата да вдигне автомобил, в случай че детето й е в заплаха, само че това е нещо, което фактически може да се случи. Освобождаването на адреналин в стресова обстановка има неповторим резултат. Пулсът и дишането се форсират, а по едно и също време с това храносмилателната система стопира да работи. Това разрешава на мускулите ти доста по-силни контракции – с други думи получаваш суперсила.

  1. Да виждаш с ушите си

Слепотата е нещо извънредно, само че тялото ти може да компенсира неналичието на това осезание с друго. Позволява ти да виждаш … с ушите си. Ехолокацията е развой на осъзнаване на пейзажа към теб посредством звуците, които чуваш, по-точно по метода, по който звуците се отразяват и се движат в пространството. Човек на име Даниел Киш е толкоз добър в това, че е станал професионален маунтин байкър (планински велосипедист), макар слепотата си.

  1. Забавяне потока на времето

Гледали сте Матрицата, нали? Знаете за резултата, наименуван bullet time (вид каданс), който пресъздава забавянето на всичко, а вие виждате ясно по какъв начин времето тече … Това обаче е нещо, което може да усетите в действителност. Полицаи и хора с други специалности, попаднали в стресови обстановки, са разказвали неведнъж по какъв начин са виждали събитията на „ занимателен каданс “ и са успявали да осъзнаят всичко в действително време. Това е реакция при която мозъкът, в обстановка на паника, стартира да мисли доста по-бързо, а като непряк резултат всичко в близост стартира да наподобява постепенно. Жалко, че не можем да влизаме в това положение по избор.

Тези суперспособности на човешкото тяло наподобяват невероятни, само че ние всички ги носим в себе си. За да предизвикаме някои от тях, би трябвало да попаднем под голям стрес или в огромна заплаха, само че други са част от всекидневието. Важното е да не подценяваме телата си.

Автор: София Мест, редактор в BizDb.

Новото мобилно приложение на Мегавселена е налично гратис в Гугъл Play Store и Apple App Store.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР