Знаем, или само си мислим, че знаем. Мислим или вярваме

...
Знаем, или само си мислим, че знаем. Мислим или вярваме
Коментари Харесай

Вредните навици, които убиват успеха

Знаем, или единствено си мислим, че знаем. Мислим или имаме вяра в това, което ни устройва. Обективната позиция е скъпо качество, което се гради с години, житейски опит и най-много предпочитание да отстъпиш от егото си. Съпротивата против всичко това е повода да се въртим в кръг, да затъваме в застой, вместо да вървим напред и нагоре. Самоизграждането – потребно и постъпателно минава през раздялата с ето тези нездравословни привички.  

1. Навикът да се вършат прибързани заключения

Често робуваме на самозаблудата, че можем да предвиждаме какво и по какъв начин ще се случи и започваме да действаме съгласно неправилните си показа за бъдещето. Животът обаче е това, което се случва, до момента в който вършим проекти и постоянно може да ни сервира такива изненади, каквито даже и най-развитото въображение не може да роди. Така че, не слушайте единствено вътрешният си глас – той постоянно е неприятен консултант. Не се доверявайте само на прибързаните му заключения. Същото се отнася и с цялостна мощ за връзките ни с хората. Приложната логика на психиката е просвета, а не линия от характера, с която се раждаме. Не се изкушавайте да вярвате, че разкодирате безпогрешно хората, че знаете аргументите за някои техни действия и следствията от тях. Тази настройка постоянно се трансформира в причина за конфилкти и недоразумения.

2. Навикът да се драматизира

Задълбаването в дреболии е равно на безмислен разход на сила, която би могла да се насочи в потребни дейности.

3. Навикът да се основават стандарти, да се поставят етикети

Когато един път и вечно дефинираме същността на нещата, сами затваряме хоризонтите си. Не се опитвайте постоянно всичко да поставяте в избрани рамки, може да се окаже, че е по-интересно, в сравнение с наподобява на пръв взор.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР