Знаем, че светът става все по-зелен и с него и

...
Знаем, че светът става все по-зелен и с него и
Коментари Харесай

Защо да замените обикновеното със зелено кафе

Знаем, че светът става все по-зелен и с него и утринната ни чаша кафе! Ползите от зеленото кафе стават необятно известни и мнозина минават към тази алтернатива за ежедневната си ревитализираща чаша гореща напитка.

Чаша зелено кафе е всичко, от което се нуждаете, с цел да се заредите с сила за деня. Зеленото кафе е потребно за хора, които изпитват стрес, защото работи като средство за повишение на настроението.

От многото разновидности зеленото кафе постоянно е най-хубавото, когато става въпрос за здравословен избор. Като се има поради, че зелените кафеени зърна са богати на антиоксиданти, те понижават нездравословното влияние на свободните радикали в телата ни.

Трябва да прибавим, че изследванията са потвърдили, че зелените кафеени зърна имат 100% чиста хлорогенна киселина - в резюме, те имат мощни антиоксидантни свойства. Това освен ще усъвършенства равнището на глюкозата в кръвния ни поток, само че и ще предотврати вреди на нашите кожни кафези. Зеленото кафе има по-мек усет, ненапълно сходен на зеления или билков чай.

Като развой в приготвянето на кафе зърната, първо, се изпичат и по-късно се смилат, с цел да създадем утринното си кафето. Процесът на печене трансформира усета, аромата, цвета и хранителната стойност на зърната.

За приготвянето на зелено кафе зърната се оставят сурови, а не печени. Следователно, те резервират своето хранително равнище и оферират високи изгоди от концентрацията на хлорогенните киселини.

 Чаша зелено кафе Снимка: Polymanu / pixabay.com

Нашият организъм може елементарно да усвои тази киселина и да се възползва от всички нейни здравословни свойства. Зеленото кафе няма мощен и богат усет или мирис, то е доста по-меко, защото съдържа по-ниско равнище на кофеин спрямо печеното кафе.

Учените загатват, че антиоксидантите и дейните съединения в зеленото кафе са посочили обещаващи резултати за функционалността на черния дроб и контрола на кръвната захар. Приемът на зелено кафе като напитка преди хранене може да помогне за управление на кръвната захар посредством инхибиране на освобождението на глюкоза в тялото. Това може да бъде от изгода за диабетиците, които се борят да реализират добър надзор на кръвната захар.

Така че, когато разглеждате вашите благоприятни условия за ежедневна напитка, си коства да обмислите тази зелена версия на кафе, която може да не е толкоз мощна и богата на мирис и усет, само че несъмнено има доста изгоди. Някои от тези преимущества на зеленото кафе са:

Зеленото кафе предизвиква загубата на тегло

Проучванията демонстрират, че хлорогенната киселина в зеленото кафе разрешава на тялото да изгаря глюкоза и мазнини. То също по този начин намалява равнищата на асимилиране на въглехидрати и предотвратява скокове на глюкозата, поддържайки липидния профил. Хлорогенната киселина покачва значително главната метаболитна скорост, което в последна сметка понижава голямото освобождение на глюкоза от черния дроб в кръвния поток.

Липсата на глюкоза в тялото води до изгаряне на насъбраните мастни кафези, с цел да задоволи потребността си от глюкоза. Ето за какво чистите зелени кафеени зърна усилват способността ни за изгаряне на мазнини, което оказва помощ за загуба на тегло. Една забележка за себенаблюдение на тежестта: положителната и уравновесена диета в композиция със зелено кафе може да помогне за усилване на метаболизма и също по този начин да насърчи здравословна загуба на тегло.

Зеленото кафе оказва помощ за поддържане на кръвното налягане под контрол

Тези, които употребяват постоянно зелено кафе, демонстрират огромно усъвършенстване в контрола на кръвното налягане и възстановяване на здравето на сърцето.

Проучванията демонстрират, че зеленото кафе уголемява кръвоносните съдове и намалява равнищата на кортизола, хормона на напрежението. Антиоксидантите в зелените кафеени зърна понижават равнищата на холестерола и триглицеридите, които могат да бъдат сполучлив стимулатор на сърдечно здраве.

Зеленото кафе контролира кръвната захар

Още един път, хлорогенните киселини в зелените кафеени зърна ни оказват помощ за победа над здравословен проблем. Те спомагат за стабилизиране на равнищата на кръвната захар и покачват инсулиновата сензитивност. Също по този начин се счита, че хлорогенното съединяване на зеленото кафе оказва помощ за понижаване на евентуалните опасности от някои хронични болести като сърдечни болести, диабет и така нататък Не единствено това, само че те са в положение да управляват диабет вид 2.

Зеленото кафе има резултат срещу стареене

 Защо да замените елементарното със зелено кафе

Заслугата за това също е на хлорогенната киселина. Тя имат потребни антиоксидантни свойства. Високото му наличие на полифеноли оказва помощ на тялото да обезврежда нездравословните свободни радикали. Това, от своя страна, предизвиква регенерирането на кожните умения, производството на нови кафези и намаляването на фините линии и бръчки.

Зеленото кафе покачва настроението

Тези зелени кафени зърна стават на възстановяваща и здравословна напитка, за която е известно, че усъвършенства психомоторните и когнитивните функционалности. Още едно позитивно нещо при потреблението на дестилат от зелено кафе е, че той ускорява паметта и познавателната дарба, тъй че може да се употребява умерено с уравновесена диета, богата на микроелементи. Освен това кофеинът в него усилва отделянето на хормона на щастието или за покачване на настроението – допамин. Това води до по-добра централизация, зоркост и усъвършенствана мозъчна функционалност.

Зеленото кафе подкрепя детоксикацията

То обезпечава естествена детоксикация на тялото, защото почиства черния дроб, елиминирайки токсините, неприятния холестерол и ненужните мазнини. След това детоксикираният черен дроб усъвършенства функционалностите си, което в последна сметка усъвършенства нашия метаболизъм и изцяло здраве.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР