Знаехме за крайния акт на ВКС от момента на изготвянето

...
Знаехме за крайния акт на ВКС от момента на изготвянето
Коментари Харесай

Адвокатът на Кристиан, убил Цветков: Трябваше да влезе в затвора днес

Знаехме за крайния акт на Върховен касационен съд от момента на правенето му във вчерашния ден. Кристиан трябваше да бъде наведен в пандиза през днешния ден, а през вчерашния ден да вечеря със фамилията си, което няма да вижда в идващите 6 години. Това съобщи Любомир Таков - юристът на наказания за убийството на журналиста Милен Цветков Кристиан Николов.

Върховен касационен съд дефинира окончателната присъда за Кристиан Николов, която е девет години отнемане от независимост.

„ Безпрецедентната експедитивност, с която присъдата му бе издадена и приведена в осъществяване удостовери нашите опасения, че не търсенето на правдивост стимулира работата на държавния уред по това дело. Българските съдии не можаха да устоят на големия медиен и публичен напън, който прокуратурата генерира по това дело не без помощта на доближените си медии, които демонизираха облика на Николов “, счита бранителят.

Таков добавя, че евентуално обществото ще е задоволено от присъдата за клиента му, само че той не е склонен с решението на Върховен касационен съд.

„ С оглед личността на Кристиан, спецификата на проблема и най-много неговото извънредно смирено и правилно държание по време на процеса за мен това наказване е прекалено “, споделя бранителят на Кристиан Николов пред bTV.

„ Притеснителното в тази ситуация е, че при съществуване на обособен законов текст, който е относим точно към твърдяното от обвиняването квалифициращо събитие - приложимост на наркотични субстанции - висшата правосъдна инстанция сътвори доста рисков казус, приемайки съществуването на възможен предумисъл “, прибавя той. Вчера трябваше да вечеря със фамилията си, а през днешния ден да влезе в пандиза

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР