Значително е нараснала успеваемостта на органите на МВР в борбата

...
Значително е нараснала успеваемостта на органите на МВР в борбата
Коментари Харесай

МВР отчита успехи и при иновации в трафика на мигранти

Значително е повишена успеваемостта на органите на Министерство на вътрешните работи в битката с незаконния мигрантски трафик. Това регистрира шефът на Гранична полиция Антон Златанов, който взе присъединяване във водосвет по случай Деня на св. Пророк Илия, патронен празник на пожарната. Събитието се организира в централната на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " в столицата.

" Всеки ден се залавят мигранти и навътре в страната, в огромна част от случаите това е по наша информация, още от границата. Имаме разнообразни начини да ги задържим на място или малко по-късно. Процентът на мигрантите, арестувани навътре в страната са доста по-малко от тези, арестувани на оградата. Само за предното денонощие са арестувани 800 недопуснати. За шестмесечието (до 1 юли) спрямо предходната година от 55 000, недопуснатите на границата са нарастнали на 87 000 ", регистрира Златанов.

Работи се по две посоки - главното е недопускането на мигрантския поток. " А тези, които въпреки всичко съумеят да преминат, зависи от наше решение дали и по кое време да бъдат арестувани за да бъдат установявани трафикантите ", акцентира още началникът на граничната работа.

Трафикантите обаче стават все по- " изобретателни " - последните случаи са на хванати мигранти в цистерни.

" Последният случай бе в такава цистерна за битум. Тези хора не схващат, че в тази горещина да ги качиш там, граничи с полуда. За наслада сътрудниците съумяха да ги задържат ", уточни още Златанов.

Началникът на " Гранична полиция " разяснява и случая със, съгласно първичните изказвания, български хеликоптер, изхвърлил опиат на турска територия. Оказва се, съгласно оперативните данни, летателното средство е влезнало на територията на югоизточната ни съседка от гръцка територия и се е отдръпнало още веднъж натам.

" Може би медийно в бързината, по този начин се е предало. Но ние работим интензивно с турската страна, отправили сме питане и към гръцките сътрудници, с цел да забележим дали са засекли територията. Работим и за придобиване на информация за този, за сходни на него случаи, с цел да ги предотвратяваме в бъдеще време. "

От своя страна началникът на Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " Александър Джартов благодари на сътрудниците си огнеборци, изпълняващи служебния си дълг освен у нас, само че и в чужбина. От началото на месеца български пожарникари са изпратени в Гърция за битка с възможни пожари, продължава да се оказва помощ и на Турция под формата на генератори, постелъчно облекло и облекла.

" Те бяха командировани при започване на месеца, това е самодейност на Европейска комисия, нашият модул ще работи до края на месеца. 20 чиновници са с 2 пожарни автомобила. (При пожароопасна обстановка в България) биха пристигнали освен гръцки сътрудници, а такива от целия Европейски съюз, основани са благоприятни условия за потребление и на хеликоптери, и на самолети, както и на екипи за наземно гасене ", отговори на въпрос на News.bg Джартов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР