Значителни валежи от дъжд и сняг в почти цялата страна

...
Значителни валежи от дъжд и сняг в почти цялата страна
Коментари Харесай

Жълт код за опасно време в 13 области в страната, десетки снегорини чистиха в София

Значителни превалявания от дъжд и сняг в съвсем цялата страна се чакат през днешния ден. За 13 области е разгласен жълт код за рисково време. Предупреждението важи за София-град, София - област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Кърджали, Смолян, Пловдив, Пазарджик, Видин, Монтана, Враца и Ловеч, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

 Снимка: Национален институт по метеорология и хидрология

Ще духа сдържан вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат сред 0 и 5 градуса, а оптималните - от 2-3 до 8- 9°. В София се чака да е към 2 градуса, а най-топло ще е на Североизток - до 9 градуса.

В столицата е осъществена е обработка против замръзване в София. През нощта на терена са работили 68 снегопочистващи машини, оповестиха от Столична община. Обработени са стръмни пътни сектори, трасета на градския превоз и общинските пътища в регионите " Витоша ", " Панчарево ", " Овча купел ", " Красна поляна ", отчасти в " Красно село " и " Банкя ". Южната дъга на Околовръстен път също е обработена.

Опесъчаване и избутване на снежна маса е направено на планинските пътища „ Драгалевци – Алеко “ и „ Бояна – Златните мостове “ в естествен парк „ Витоша “.

„ За Витоша се обработват и двата пътя. Към момента Бояна – Златните мостове е отворен за придвижване, а Драгалевци – Алеко не е отворен и се обработва. Новата снежна завивка там е 25 см “, съобщи инж. Николай Кючуков.

Дейностите по снегопочистване се управляват от екипите на Столичен инспекторат. Обходи на терен правят спешните екипи на общината.

Почистват се и прилежащите пространства към спирките на градския превоз, тъй като преваляванията ще продължат и денем.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР