Значението на Индия за Apple продължава да расте Емил Василев

...
Значението на Индия за Apple продължава да расте Емил Василев
Коментари Харесай

Apple прави организационни промени, с които да се фокусира повече върху Индия

Значението на Индия за Apple продължава да пораства

Емил Василев преди 3 минути 2 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 17:00 | 06.03.2023

Забраната за 8K тв приемници в Европейски Съюз влиза в действие – ето по какъв начин Samsung я заобиколи

КосмосЕмил Василев - 12:00 | 07.03.2023

Телескопът Джеймс Уеб снима поразителна фотография, показваща една и съща вселена в три разнообразни момента във времето

АвтомобилиИван Давидов - 9:40 | 05.03.2023

ТОП 10 на вълците в овча кожа измежду автомбилите

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Apple прави вътрешни промени в ръководството си, с цел да се концентрира в допълнение върху Индия. За първи път компанията ще обособи Индия като собствен личен район за продажби, наблягайки възходящото ѝ значение.

Южноазиатската страна към този момент се обрисува като съществена опция на Китай за произвеждане на нейните артикули.

Индия може да бъде идващият Китай за Apple

Доклад на Bloomberg хвърля светлина върху това, че Apple размества ръководството на интернационалния си бизнес, с цел да сложи Индия в центъра на вниманието. След отдръпването на Хюг Асеман, вицепрезидент на Apple в Индия, Близкия изток, Средиземноморието, Източна Европа и Африка, компанията трансформира Индия в собствен личен район за продажби.

Като част от смяната Ашиш Чоудхари, началник на компанията за Индия, ще рапортува непосредствено на ръководителя на отдел „ Продажби на артикули “ в Apple Майкъл Фенджър. И макар че Индия става независим район за продажби, Apple ще продължи да групира страната с Европа, Близкия изток и Африка в своите доклади за продажбите си.

Индия е вторият по величина пазар на смарт телефони в света след Китай. Поради ниските приходи на популацията, смарт телефоните с Android преобладават на пазара. Въпреки това iPhone и други устройства на Apple са блян към артикули за обществото, като Apple се радва на мощна преданост към марката и почитатели измежду тях.

Apple продължава да уголемява наличието си в Индия

През последните години търсенето на артикули на Apple в Индия набъбна. Това накара компанията да се концентрира повече върху страната, в това число да разшири наличността на продуктите си и наличието си на дребно. Въпреки спада в световните си доходи и дефицита на артикули, през четвъртото тримесечие на предходната година Apple записва най-хубавото си тримесечие в Индия.

След години на закъснение първият фирмен магазин на компанията в Индия също би трябвало да отвори порти по-късно тази година. Това би трябвало в допълнение да спомогне за увеличение на търсенето на продуктите на Apple в района.

Освен че е основен пазар за стимулиране на растежа, Индия се обрисува като значим индустриален сътрудник за Apple. Гигантът от Купертино към този момент изиска от доставчиците си да усилят напъните си за пренасяне на производството на повече от своите устройства в Индия, защото се стреми да понижи зависимостта си от Китай.

Анализаторите на J.P. Morgan считат, че до 2025 година Apple може да реалокира най-малко 25% от производството на iPhone в Индия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР