Змийската диета е едно от най-новите попълнения в списъка с

...
Змийската диета е едно от най-новите попълнения в списъка с
Коментари Харесай

Здравословно ли е отслабването със змийска диета?

Змийската диета е едно от най-новите попълнения в листата с фешън диети. Чували сме за доста други диети, които дават обещание загуба на тегло, а тази диета печели челни позиции в това отношение. Коул Робинсън, който е създател на тази диета, споделя, че треньорите и клиентите във фитнес промишлеността не схващат по какъв начин тялото ни метаболизира храната и я трансформира в гориво. Но със змийската диета Коул дава обещание на хората, че ще реализиран задачата си за намаляване.

Какво съставлява змийската диета?

Змийската диета се съблюдава в три стъпки, при които приемате единствено ябълков оцет в продължение на 48 часа, гладувате през идващите два до три дни и по-късно се храните обикновено.

Първа фаза

В първата фаза гладувате 48 часа и приемате ябълков оцет и по този начин наречения змийски сок. Змийският сок се смята за главен минерален сурогат, който оказва помощ за изчистването на токсините от черния дроб. Змийският сок е примес от 1 чаена лъжичка розова сол, 1 чаена лъжичка натриев хлорид и 2 капачки пикантен червен пипер в 1 литър вода.

Втора фаза

В тази фаза вие следвате гъвкава рутина на недояждане, което значи недояждане толкоз дълго, колкото можете или редувате недояждане с хранене. Например, можете да гладувате 23 часа и 40 минути и по-късно да ядете 20 минути.

Основната идея на тази диетата е да се пости. Хората считат, че гладуването забавя метаболизма им, само че в случай че се прави вярно, това не е по този начин. Когато гладувате дълго и по-късно храните тялото си със здравословна храна с високо наличие на мазнини и всички съществени макро- и микронутриенти, тогава казусът не е същият. В този случай вашият метаболизъм се ускорява.

Трета фаза

В третата и последната фаза стартирате да слушате естествените сигнали на тялото си за апетит и да ги следвате.

Предимства на змийската диета

Коул също по този начин твърди, че змийската диета може да помогне за изцеление на херпес, диабет вид 2 и възпаления. Той даже твърди, че диетата превъзхожда кето диетата, която е друга известна диета.

 Змийската диета вреди

Основна идея

Основната идея на змийската диета, както бе упоменато нагоре, е да гладувате допустимо най-дълго. Това значи да гладувате през по-голямата част от деня и да ядете всички калории едновременно. Единственото хранене, което приемате по време на недояждане, би трябвало да е с високо наличие на мазнини и ниско наличие на въглехидрати.

Безопасна ли е змийската диета?

Змийската диета не е безвредна за всеки. „ Ние не сме змии, тъй че не би трябвало да ядем като такива “, споделят критиците. Тази диета, съгласно лекарите, е просто мода, защото няма научна поддръжка. Дългият интервал на недояждане не е добра концепция за здравословен метод на живот. В никакъв случай не предприемайте тази или друга диета, без да сте се съветвали с доктор!

Твърденията са, че откакто спрете да гладувате, ще си върнете всичките изгубени килограми. Змийската диета може да бъде рискова, защото може да докара до загуба на хранителни субстанции и може да повлияе неподходящо на метаболизма ви.

Накратко, всяка диета, която дава обещание да ви накара да отслабнете за момент, несъмнено не е здравословна диета. Храненето със здравословни артикули и постоянното практикуване са по-добър вид за всеки един човек.

Никой не може да яде задоволително в едно хранене, с цел да издържи през идващите 24-36 часа. Това би било призрачен сън за тялото ви и резултатите даже няма да траят дълго. Веднага щом започнете да се храните обикновено, ще си върнете всичките изгубени килограми.

Разгледайте други диети и разнородни диетични предписания.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР