Змията. Докато повечето хора по света изпитват панически страх от

...
Змията. Докато повечето хора по света изпитват панически страх от
Коментари Харесай

10 удивителни снимки на змии и разказ за едно ухапване

Змията. Докато множеството хора по света изпитват под паника боязън от това влечуго, то за останалите те са просто неразбрани и красиви животинки. Точно тази хубост се стреми да улови с апарата си фотографът Марк Лайта. Той избира черен декор за фотосите си, с цел да може оптимално добре да изпъкне зашеметяващата багра и форма на влечугите.

И въпреки фотосите му да провокират интереса на херпетолозите (херпетология – клон от зоологията, занимаващ се с проучването на земноводни и влечуги, бел. авт.), Марк упорства, че работата му би трябвало да се преглежда най-вече като изкуство.

Една от определените за сесията змии е смъртоносната черна мамба, мощно нападателна и отровна змия от африканския континент, втората по величина отровна змия в света. Въпреки всичките ограничения за сигурност по време на сесията, фотографът бил ухапан за крайници от агресивното животно. Авторът явно извадил извънреден шанс – като по знамение той оживял след конфликта с подлото влечуго.

Инцидентът го въодушевил да събере фотосите си в книга, която озаглавил „ Серпентина “. Вижте 10 от тези удивителни фотоси на влечугото, споменавано в свещените книги на всяка вяра по света.

Бонус: Когато черната мамба ухапала фотографа за крайници, той бил с уред в ръка. Като същински експерт, Марк първо запечатал момента, а по-късно потърсил помощ. Но по какъв начин фотографът оживял след смъртоносната захапка с най-голямата отровна змия в Африка?

Едно от вероятните пояснения: черната мамба направила по този начин нареченото „ изсъхнало “ захапване, при което зъбите ѝ се впиват в кожата, само че не отделят отрова.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР