Змии са плъзнали в Свищов и по пътища край града.

...
Змии са плъзнали в Свищов и по пътища край града.
Коментари Харесай

Змии плъзнаха из Свищов СНИМКИ

Змии са плъзнали в Свищов и по пътища край града. Някои от влечугите са със обилни размери. Граждани сигнализират, че някои от тях даже изкачат пред коли.

Други хора алармират, че са видели влечуги край остарялата част на Свищов, до детски площадки, както и край жилищни блокове.



С настъпването на пролетта зачистиха случаите, в които жители споделят за змиии, които обикалят из жилищни региони.

Дълга змия се разноски в тревните площи на Южния парк в София при започване на месец май. Неочакваната гостенка бе снимана от разхождащи се софиянци.

Змия допълзя и в двора на къща в пловдивско село. Случката бе от Скутаре, където притежателите на парцел виждат влечугото. От оповестени фрагменти се видя по какъв начин водната змия е покрай вратата на дома им, откъдето несмущаемо би могла да се шмугне и вътре.

За благополучие в България има единствено два типа отровни змии - пепелянка и усойница.

Специални проучвания за числеността на змиите в България не са правени, само че се счита, че броят им е към 2,5 милиона. Смоковете, които са десетина типа, са едни от най-често срещаните.

Най-разпространена и най-добре приспособена към родните условия е пепелянката. Тя се среща съвсем на всички места в по-ниските елементи. При среща с нея не правете нищо, просто я отминете, няма да ви ухапе. По към 40 души у нас средногодишно биват ухапани от пепелянки. Смъртните случаи са необичайност. Половината от ухапванията са сухи, т.е. без да е въведена отрова.

Унищожаването на змиите е прекъснато, а съвсем всички типове са предпазени.

Снимки: Фейсбук
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР