Златото поскъпва леко във вторник сутринта, търгувайки се за около

...
Златото поскъпва леко във вторник сутринта, търгувайки се за около
Коментари Харесай

Златото леко поскъпва преди заседанието на Фед

Златото нараства леко във вторник сутринта, търгувайки се за към 1680 $ за тройунция. Стойността му е подкрепена от известно намаляване на $ преди съвещанието на Федералната аварийна система на Съединени американски щати.

Данните от днешната търговия, към 9:30 часа българско време, демонстрират увеличение на цената на декемврийските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex с 1,7 $, или 0,07%, до 1679,9 $ за тройунция.

На спот пазара скъпоценният метал се търгува по 1673,71 $ за унция, осведоми Тrading Еconomics.

В същото време цената на декемврийските фючърси за среброто се повиши с 0,65% до 19,483 $ за унция.

Доларовият показател (обменният курс по отношение на кошница от валути на шест страни - търговски сътрудници на САЩ) през днешния ден се намали с 0,09% до 109,64 пункта. Отслабването на $ прави златото по-достъпно за закупуване в други валути.

Като цяло пазарите са внимателни преди срещата на Фед, събитието ще се организира на 20-21 септември, след което американската централна банка ще разгласи решението си по отношение на лихвения %. Според CME Group 82% от анализаторите чакат нарастване от 75 базисни пункта до диапазона 3-3,25% годишно.

" Златото демонстрира резистентност преди решението на Федералния запас за лихвените проценти ", сподели изпълнителният ръководител на Yamana Gold Inc. пред Bloomberg. Питър Мароне.

Цената на благородния метал зависи от сигналите от Фед, защото това се отразява в $, към чийто курс котировките на златото са чувствителни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР