Златото поскъпна до най-високото си ниво от март 2022 г.

...
Златото поскъпна до най-високото си ниво от март 2022 г.
Коментари Харесай

Златото надхвърли 2000 долара с изглед да се задържи

Златото нарастна до най-високото си равнище от март 2022 година в сряда и удължи ралито си. Това се случва с помощта на по-слаби стопански данни в Съединени американски щати, които ускориха прогнозите, че лихвените проценти в американската стопанска система ще се покачват по-бавно. Така към 12 ч. българско време спот златото се увеличи с 0.1% до 2021.97 $ за унция, до момента в който фючърсите на златото в Съединени американски щати бяха постоянни на 2038.70 $.

Анализаторите споделиха, че златото е в добра позиция да поддържа облаги над равнището от 2000 $ поради вероятностите за закъснение на повдигането на лихви.

Третият път е чарът за златото, откакто проби над равнището от 2000 $ както през август 2000 година, по този начин и през март 2022 година Този път наподобява, че може да поддържа импулса, до момента в който тъмните облаци се сгъстяват над стопанската система “, сподели самостоятелният анализатор Рос Норман.

Според него по-слабите стопански данни са изместили акцента от „ разбиването на инфлацията към спасяването на по-широката стопанска система “.

Поводът за повишаването на златото бяха свободните работни места в Съединени американски щати, които през февруари паднаха до най-ниското равнище от съвсем две години.

Индексът на $ се стабилизира, само че към момента беше покрай двумесечно дъно, правейки кюлчетата по-евтини за купувачите, притежаващи други валути.

В Европа възобновяване на еврозоната набра скорост предишния месец, само че подемът беше несиметричен в другите страни. ЕЦБ може да увеличи лихвените проценти с 25 базисни пункта на съвещанията си през май, юни и юли, откри изследване на Reuters.

Докато пазарите чакат пауза на покачванията на лихвените проценти в Съединени американски щати през май, президентът на Федералния запас на Кливландската банка Лорета Местър сподели, че централната банка евентуално ще има още покачвания на лихвените проценти, тласкайки крайната рента над 5%.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР