Златните години на легендарният изпълнител Тони Бенет, който почина миналата

...
Златните години на легендарният изпълнител Тони Бенет, който почина миналата
Коментари Харесай

Как Франк Синатра помогнал на Тони Бенет

Златните години на именитият реализатор Тони Бенет, който умря предходната седмица, настъпиха в края на един сложен интервал, белязан от неконтролируема приложимост на опиати, меланхолия, два развода и финансови проблеми, включващи голям дълг от 2 млн. $ към данъчната работа.

И все пак - кой е индивидът, избавил кариерата му?

Наред с тези проблеми, Тони водеше видимо добър живот, тъй като " той си плащаше с пари ", съгласно човек, познавал го от близко. Но " не всичко беше безпрепятствено ".

Бенет израства в беднотия в Куинс, Ню Йорк. След като служи във Втората международна война, той е открит от певицата Пърл Бейли, до момента в който свири в Гринуич Вилидж. Скоро Боб Хоуп подписва контракт с него за турне.  " И от този момент съм на път ", майтапеше се Бенет приживе.

Имаше и доста повратни моменти. Един от тях идва при започване на 60-те години, когато артистичните разлики доведоха до раздор сред Бенет и изпълнителите на звукозаписните компаниии. Тогава един от неговите идоли - и съперници - му се притичва на помощ.  " След като Франк сподели, че съм неговият любимец, всички желаеха да ме чуят. Това беше евентуално най-щедрото нещо, което някой актьор е правил за различен ", споделя Бенет за Франк Синатра - неговият безконечен противник.

 
Снимка: Getty Images
 

В изявление през предишния век той споделя за нездравословните пороци, които е имал. " Кокаинът се лееше свободно като шампанско. Първоначално изглеждаше съвременно да се прави. Но с течение на времето ставаше все по-трудно да откажеш, когато ти го предложат. "

С наближаването на края на 70-те години Бенет се оказва без управител, без звукозаписен контракт, с нищожни участия отвън Лас Вегас и с втори несполучлив брак. Смъртта на обичаната му майка Ан през 1977 година също го унищожава. Кулминацията на всичко това е две години по-късно, когато той взима свръхдоза кокаин и изпада в безсъзнание във ваната. За благополучие е открит тъкмо в точния момент, с цел да бъде откаран в болница.

" Това беше интервал на страдалчество ", споделя Бенет. Въпреки хаосът, той оцелява и процъфтява. В последните си години продължава да издава шлагери като " Cheek To Cheek " - взаимната му работа с Лейди Гага, която завоюва " Грами ". Двамата се схващат толкоз добре, че Гага даже театралничи гола за Бенет, който бе и умел художник.

" Тя беше толкоз професионална и елегантна, колкото съблечена, по този начин и облечена ", са думите на Бенет. " Много се забавлявахме дружно. "

 
Снимка: Getty Images
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР