„Златни” череши на пазара в началото на сезона. И тази

...
„Златни” череши на пазара в началото на сезона. И тази
Коментари Харесай

Ядем златни гръцки череши, българските закъсняват ВИДЕО

„ Златни” череши на пазара при започване на сезона. И тази пролет по традиция ранните плодове се продават на галактически цени. Заради по-студената пролет първите български ще закъснеят най-малко с две седмици, предизвестяват производителите.

„ Черешата идва от Гърция. Започнахме от 32 лева за кг и последователно пада с всеки минал ден. Няма доста огромен интерес, тъй като плодът е към момента безценен. Сега са им най-вкусни, тъй като са най-скъпи”, изяснява търговецът Розалина Спасова пред NOVA.

Тези, които купуват, взимат по малко. Затова и Розалина зарежда по една или две щайги дневно, едвам има за подбор на сергията.

Космическите цени при първите за сезона череши не са оправдани, само че за далавера не може да се приказва, считат от комисията, която следи пазара на едро. По тържищата сега гръцките се продават за към 14-15 лева

„ При този мощен недостиг - един подобен марж, при тази цена, е вероятен. Вероятността самичък да си ги изядеш или да ги изхвърлиш е много огромна. Гръцката череша, на процедура, сега е екзотична стока. Да си купиш и да изядеш череши за 30 лева – тук към този момент е някакъв тип извратено съзнание”, разяснява Владимир Иванов от Комисията по стоковите тържища и борси.

За да не се стряскат купувачите, търговците нерядко афишират на етикетите цена за 100 гр или половин кг.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР