Златната топка има своя нов властелин. Лука Модрич спечели най-престижната

...
Златната топка има своя нов властелин. Лука Модрич спечели най-престижната
Коментари Харесай

Нов властелин и сексистки скандал на "Златната топка"

" Златната топка " има своя нов владетел. Лука Модрич завоюва най-престижната самостоятелна премия във футбола. Така той постави завършек на превъзходството на Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

Португалецът остана втори, а аржентинецът се подреди едвам пети. Двамата не почетоха церемонията, само че третият в класацията Антоан Гризман участва на събитието.

Модрич се трансформира във втория футболист от Балканите, който подвига оценката след Христо Стоичков през 1994-та.

Снощи имаше и сексистки скандал. Предизвика го неудобен въпрос на водещия към първата жена носителка на наградата " Златна топка " - Ада Хегерберг.

Единият от водещите, джиджей Мартин Солвейг, попита победителката в анкетата при дамите Ада Хегерберг дали може да извършва полово провокативния танц с присъщи придвижвания на задните елементи - туърк. Хегерберг отговори с " Не " и напусна сцената.

По-късно водещият се извини на Хегерберг и написа в обществените мрежи, че това е били просто смешка. Хегерберг пък одобри извинението.

Друга номинирана - Луси Бронз, която е и съотборничка на Хегерберг сподели, че за всички е ясно че това е било смешка, а Хегерберг в действителност можела да танцува този танц.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР