Златен медал на обръч спечели Боряна Калейн на Световната купа

...
Златен медал на обръч спечели Боряна Калейн на Световната купа
Коментари Харесай

Два златни медала за Калейн, бронз за Тасева

Златен орден на обръч завоюва Боряна Калейн на Световната купа по художествена гимнастика в София. Това беше първият край на обособените уреди. Българската прелест изигра съчетанието без неточност и получи оценка 26.150. Така тя остави зад себе си Анастасия Салос (Беларус) и шампионката в многобоя Линой Ашрам (Израел). Двете приключиха с идентични оценки - 26.100, само че сребърният орден е за Салос, която имаше по-добро осъществяване. Боряна Калейн се пребори за още един орден. Тя завоюва бронза на топка с оценка 25.500. Катрин Тасева остана четвърта с 24.400. Титлата завоюва Линой Ашрав с 26.500, второ място е за Алина Харнаско (Беларус) - 25.850.
Боряна Калейн завоюва златния орден на бухалки, а Катрин Тасева завоюва бронз на финалите на обособените уреди. Калейн получи за осъществяването си оценка от 26.100 точки, а Тасева има 24.500 точки. Сребърното отличие стана владеене на София Рафаели от Италия с оценка от 24.950 точки.

Двете българки имаха изпускане на уреда в композициите си, само че останалите финалистки също позволиха неточности. За Калейн това е четвърти орден в София след среброто в многобоя, златото на обръч и бронза на топка.

Катрин Тасева завоюва първо отличие на Световната купа, откакто на топка остана четвърта, а в многобоя приключи на пето място.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР