Зимният ски сезон се открива днес в Банско, Боровец и

...
Зимният ски сезон се открива днес в Банско, Боровец и
Коментари Харесай

Зимните курорти откриха ски сезона

Зимният ски сезон се открива през днешния ден в Банско, Боровец и на Мальовица. В Боровец се чакат първите посетители от Англия, английски туристи с отказани резервации от френските курорти се насочват към Банско, показват от курорта.

В Боровец ски сезона стартира при миналогодишните цени в границите на първата седмица. След това дневната карта ще бъде 75 лв. за възрастен. Георги Кочов от компанията концесионер уточни, че само пистата " Маркуджик-3 " няма да бъде отворена заради лавинна заплаха. Кочов сподели, че в курорта има доста сняг и пистите са добре готови, заяви БНР.

С демонстрационно ски втурване на деца по писта " Томба ", които ще насочат благопожелание за дълъг ски сезон, стартира сезонът в Банско. Иван Обрейков от сдружението концесионер уточни, че работят всички писти като се изключи тези на Чалев валог, които през днешния ден се заснежават.

Цените на еднодневните карти за лифтовете в деня на откриването ще са 20 лв., против 10 лв. гостите на Банско ще могат да употребяват кабинковия въжен превоз в двете направления. До 26 декември се резервират миналогодишните цени, след което покачването е с 12 на 100 и дневната карта за възрастен става 79 лв..

С изцяло безвъзмездни карти стартира ски сезонът на Мальовица,където има доста сняг. Началото ще бъде отбелязанос музикална стратегия, снежна анимация, награди за гостите. Мартин Ицов от компанията концесионер уточни, че до 26 декември картата за оборудванията ще е 34 лв. за възрастен, а по-късно - 40 лв..

В ски зоната Мальовица над Говедарци работят 3 влека, 4 писти и 2 хотела. Заради навалелия неотдавна сняг има предизвестие за висока лавинна заплаха в планините.

Пампорово даде старт на ски сезона през вчерашния ден, а на Витоша към момента пистите са в развой на подготовка. В планините падна свеж сняг и има нараснала лавинна заплаха. За да няма произшествия, от ски зоните предизвестяват да не се кара отвън пистите.

Истинска зимна приказка е в Пампорово. Условията са положителни за втурване по пистите - през нощта натрупа още 20 см, температурата е -8 градуса, духа лек ветрец, отбелязва бТВ.

Следващата седмица ще отвори Мечи чал в Чепеларе.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР