Зимните курорти пострадаха най-сериозно от високите цени на електроенергията въпреки

...
Зимните курорти пострадаха най-сериозно от високите цени на електроенергията въпреки
Коментари Харесай

Министър Проданов: Зимните курорти пострадаха най-сериозно от високите цени на тока

Зимните курорти пострадаха най-сериозно от високите цени на електрическата енергия макар обезщетенията от страната, разяснява на среща с бизнеса в Банско министърът на туризма Христо Проданов.

Според министър Проданов държавното управление е направило всичко допустимо зимният сезон да не бъде стеснен от следващата Сovid вълна и резултатите са доста положителни. За страдание цената на електрическата енергия изяде облагата на зимните ни хотели, чиято поддръжка е доста енергоемка, добави министърът.

„ Това оказа най-негативното въздействие върху зимния сезон, тъй като на практика другояче зимният сезон беше относително добър, макар че имахме Сovid, направихме всичко допустимо, тъй че непознатите туристи да могат да посещават България, само че, за жалост, огромна част от облагата беше изядена точно от високите цени на тока “, добави той.

На въпрос дали страната разисква с бизнеса разновидността за пренасочване на бежанците от Украйна от морските курорти към планинските преди започване на дейния летен сезон, министърът на туризма отговори.

„ Това е една добра концепция, която също ще обсъдим тука с сътрудниците от сектора, само че като цяло би трябвало да сме наясно, че към този момент програмата за бежанците работи до 31 май. След това, в случай че възникне потребност от продължение на тази стратегия, към този момент ще обсъждаме и ще решаваме. Ние сме признателни на хотелиерите, че те се отзовават, оказват помощ, за което страната си заплаща, оттова нататък обаче други ограничения не са планувани “.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР