Зимни бури вече настъпват на Балканите. Ураганни ветрове удариха Адриатическото

...
Зимни бури вече настъпват на Балканите. Ураганни ветрове удариха Адриатическото
Коментари Харесай

Зимни блокади в Гърция и Турция, ураганни ветрове връхлетяха Хърватия

Зимни стихии към този момент настъпват на Балканите. Ураганни ветрове удариха Адриатическото крайбрежие на Хърватия. Сняг затрупа обширни региони на Гърция, даже и на релативно ниска надморска височина. Бяла завивка и ниски температури сковаха източна Турция.

Ураганните ветрове по адриатическото крайбрежие на Хърватия ще продължат и на следващия ден. Напълно затворен за придвижване е пътят сред Масленица и град Затон Обровачки. По редица други пътища оптималната позволена скорост е 60 километра в час, неразрешено е придвижването на двуетажни рейсове и камиони с ремаркета. Настилките са мокри и хлъзгави, изключително по мостове и виадукти. Силата на стихията изпитаха в град Задар.
„ Помислих, че има земетресение тъй като цялата къща се тресеше “, споделя пред медии локален мъж.
Студеният фронт в Хърватия ще продължи до неделя.

Ниски температури сковаха и източна Турция. Обилен сняг затрудни придвижването в градовете Ерзурум и Ерзинджан. Затворени са пътищата при към 360 обитаеми места. Замръзна и езерото при град Кайсери.

Интензивни снеговалежи през днешния ден и на следващия ден и в доста региони на Гърция, в това число Гръцка Македония, Янина, Трикала и Лариса. Сняг идва в Солун, и даже в северните покрайнини на столицата Атина. Няколко градуса под нулата ще бъде през нощта в петък и събота в централна и северна Гърция. Прогнозите са за дъжд и стихии в централната и южната част на страната и в Йонийско и Егейско море.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР