Зимата в Европа се очертава да е по-топла от нормалното,

...
Зимата в Европа се очертава да е по-топла от нормалното,
Коментари Харесай

Климатологът Рачев закри лятото и даде подробна прогноза за зимата в България

Зимата в Европа се обрисува да е по-топла от естественото, съобщи климатологът проф. Георги Рачев. По думите му това е наклонност в последните 20 години. „ Топла зима значи за 3-те месеца – декември, януари и февруари, температури от порядъка на 1,5 до 2,5 градуса. Това не значи, че няма да вали сняг, няма да има поледица, няма да има мъгли, скреж, лед и така нататък, всичко ще си има, само че интервалите с по-топло време ще бъдат повече и ще не престават по-дълго време.

За Балканите се чака не чак толкоз топла зима, що се касае за останалата част на Европа. За България се чакат температури към 1,5 до 2 градуса по-високи от естественото “, изясни той пред БНР. Предстои ни една прелестна седмица, която ще бъде един подобен свършек на лятото, сподели още проф. Рачев и добави:   " Лятото продължи в равнинната част на България 5 месеца – от май до тази неделя. От неделя закриваме лятото и пускаме владението на есента.

Есента ще пристигна с малко по-студено време, изключително в понеделник, вторник и сряда, когато съгласно международните метеоцентрове над Балканския полуостров и съвсем над цяла Европа ще нахлуе много по-студен въздух. Това ще продължи 3-4 дни, след което от по-следващата неделя ще се радваме на една хубава, естествена златна есен с естествени превалявания. Вероятността есента да бъде естествена е над 70% “. Циганското лято нормално е в края на октомври и то може да продължи от 3 дни до 2-3 седмици, сподели още климатологът.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР