Зимата може да бъде и мразовита, и красива. Снегът и

...
Зимата може да бъде и мразовита, и красива. Снегът и
Коментари Харесай

20 възхитителни зимни пейзажа

Зимата може да бъде и мразовита, и красива. Снегът и ледът, които покриват по-голямата част от земното полукълбо през този сезон, преобразуват света като никоя друга естествена мощ. Подканваме ви да се сгушите в топлото одеяло с чаша чай в ръка и да се насладите на едни от най-красивите зимни фотографии изобщо.

Всъщност, смяната на сезоните от зима към лято е една от най-хубавите директни индикации за галактическото придвижване, което персонално можем да изпитаме. Зимата настава в северното полукълбо, когато северната ос на Земята се наклони и отдалечи от Слънцето. Малката смяна в дистанцията и ъгъла води до спад на температурите, които изпитваме през зимата. Именно заради тази причина става все по-студено, колкото по на север отивате.

Въпреки че някои от вас евентуално ненавиждат зимата, не забравяйте, че това е основна част от нашия цикъл на живота – тези приказни и заснежени пейзажи скоро ще се изпълнят с живот. Повечето растения и животни са се приспособили към смяната на сезоните по един или различен метод. Същевременно ледената хватка на зимата им разрешава да зимуват и мигрират. Някои семена на дърветата, като да вземем за пример жълъдите, покълват чак откакто са прекарали зимата на студената земя.

Без да губим повече време – ето ги и самите фотоси! Насладете им се! 

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР