Зимата е все по-близо и скоро ще приключат и тези

...
Зимата е все по-близо и скоро ще приключат и тези
Коментари Харесай

Вижте как да имате пролетни цветя у дома дори през зимните месеци!

Зимата е все по-близо и скоро ще приключат и тези особени топли дни, по този начин непривични на ноември. Готови сме за мъгли, влага, мраз и дълги мрачни нощи. Но с подобаващите грижи не е нужно да чакаме прекомерно дълго пролетта, тъй като можем да я вкараме в дома си и тя да цъфти с нас през студените месеци. 

Най-подходящите цветя, които могат да ни свършат тази услуга, са зюмбюлът, игликата, лалето, минзухарът, нарцисът, даже кокичето и момината сълза. Други растения които да припомнят за пролетта с ярките си цветове са азалията и цикламата.

Как да ги гледаме и да се грижим за тях през зимата?

Редовно почиствайте азалията от прецъфтелите цветове, с цел да вършиме място на новите пъпки.

Стаята, в която отглеждате зюмбюла, би трябвало постоянно да се проветрява, тъй като цветето обича свежия въздух. Освен това потърсете за саксията място, където зюмбюлът да получава нужната дневна доза слънце.
 Да си вкореним цветя за идващото лято Да си вкореним цветя за идващото лято
Всеки притежател на градина би желал да резервира красивите си цветя за идващото лято, само че не всеки знае по какъв начин да направи това. Не постоянно е...

За да се радвате на цветовете на игликата, дръжте я в ниска саксия и я поливайте постоянно.

Може и да е изненадващо за някои от вас, само че всъщно можете да си отглеждате кокичета и на балкона, макар зимния мраз. Посадете ги в ковчеже и ги подхранвайте постоянно, до момента в който порастват. Не се тормозете от ниските температури, тъй като те не пречат на красивото цвете.

Можете да си вземете и момина сълза в саксия. Цветето обича слънчеви и полусенчести места, пресен въздух и не доста високи стайни температури, с цел да не вехнат цветчетата. Внимавайте обаче, в случай че имате дребни деца или домашни любимци, тъй като момината сълза е отровна!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР