Зетът на бившия руски президент Елцин - Владимир Юмашев -

...
Зетът на бившия руски президент Елцин - Владимир Юмашев -
Коментари Харесай

Зетът на Елцин се отказа от поста съветник на Путин


Зетът на някогашния съветски президент Елцин - Владимир Юмашев - се е отказал от поста консултант на Владимир Путин, който е заемал от 2000-та година насам. Смята се, че точно Юмашев преди време е вкарал Путин в Кремъл.

, се е отказал от поста на консултант на Путин - заяви организация Ройтерс, базирайки се на два източника.

Отказът на Юмашев беше доказан от Людмила Телен – заместник-директор на фонда „ Президентски център на Борис Елцин “, в чийто директорски съвет членува и Юмашев. На въпрос на Ройтерс за какво той се отхвърля от длъжността Телен е дала отговор: „ Това е станало по негова персонална самодейност “.

Юмашев се е отказал от поста през април

По думите на другия източник на Ройтерс Юмашев е напуснал Кремъл още през април. Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков и самият Юмашев не дадоха отговор на въпросите на Ройтерс.
Редакцията предлага
„ Юмашев беше консултант с лимитирано, само че неговият отвод от поста къса една от последните връзки на Путиновата администрация с ръководството на Елцин – интервал, който се характеризираше с демократични промени и неприкритост на Русия към Запада “, отбелязва Ройтерс.

Другият почитан чиновник от епохата на Елцин – Анатолий Чубайс – се отхвърли от служебните си отговорности на специфичен представител на президента Путин по въпросите на устойчивото развиване и връзките с интернационалните организации още през март, съвсем незабавно след съветското навлизане в Украйна. Малко по-късно той напусна Русия, напомня Ройтерс.

Юмашев беше част от близкия кръг на властта към Елцин

По времето на Елцин Валентин Юмашев спадаше към близкия кръг на властта към президента на Руската федерация. През 1997/98 година той оглавяваше президентската администрация и беше женен за дъщерята на Елцин - Татяна. През юни 2018 стана известно, че Юмашев работи на публични начала като консултант на Путин. Тогава представителят на съветския президент Дмитрий Песков изясни, че Юмашев заема тази служба от 18 години.

Смята се, че точно Юмашев преди време е вкарал Путин в Кремъл. В изявление за Дъждовни води Юмашев споделя, че когато се е решавало кой да наследи Елцин, самият той е определил Путин, тогава началник на тайните служби ФСБ, като " доста мощна фигура ".
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР