Земята на Балканите продължава да се тресе - след като

...
Земята на Балканите продължава да се тресе - след като
Коментари Харесай

След Турция и Албания: Земетресение и в България

Земята на Балканите продължава да се тресе - откакто през вчерашния ден разклати Турция и Албания, през днешния ден и в България беше записано земетресение.

Земетресение с магнитуд 3,3 по Рихтер е записано през днешния ден в региона на град Стражица. По данни на Националния сеизмологичен център към Националния институт по геофизика, геодезия и география на Българска академия на науките (НИГГГ-БАН), земетресението е станало в 16:03 часа българско време и е с епицентър на 230 километра от град София, оповестиха сеизмолозите от НИГГГ-БАН.

Те осведомят, че досега има данни земетресението да е усетено в региона на град Стражица и на град Велико Търново.

В региона на град Стражица през годините са регистрирани няколко умерено мощни трусове. Земетресенията от 1986 година предизвикват голям брой повреди в града. След събитията са следени паднали комини, напукани стени, повреди в електро- и водоснабдяването, напомнят сеизмолозите от НИГГГ-БАН.

Вчера трус с магнитуд 3,5 бе регистриран в окръг Ерзурум, Източна Турция, заяви телевизия СиЕнЕн-Тюрк, като се базира на държавната Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки. Епицентърът му е бил в региона на град Карачобан.

Земетресение беше усетено във вторник и в Албания - към 15.38 часа локално време, оповестява уеб сайтът " Албениън дейли нюз ". Според Европейския сеизмологичен център трусът е бил с магнитуд 3,8 и дълбочина 2 километра, а епицентърът му е бил покрай град Аргирокастро, Южна Албания. Земетресението бе усетено в южната част на страната.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР