Земетресение със сила 5,4 разтърси разтърси района на иранско-пакистанската граница,

...
Земетресение със сила 5,4 разтърси разтърси района на иранско-пакистанската граница,
Коментари Харесай

Земетресение с магнитуд 5,4 разтърси района на иранско-пакистанската граница

Земетресение със мощ 5,4 раздруса разтърси региона на иранско-пакистанската граница, зона, неотдавна потърпевша от опустошителни наводнения, съобщи ДПА.

Според Геофизичния институт на Съединени американски щати трусът е станал в провинция Систан и Белуджистан на дълбочина от 35 км в 04:20 ч. тази заран по Гринуич. Засега няма данни за жертви и опустошения.

В последните дни в същата провинция се изсипалите извънредно проливни превалявания, които провокираха огромни наводнения. Според иранската държавна новинарска организация ИРНА водната буря е оставила без електричество и водоснабдяване десетки градове. Пострадали са хиляди хора.

В прилежащ Пакистан, който граничи с провинцията, неотдавна също имаше стихии, съпроводени от опустошителни наводнения.

Водното злополучие наложи предходната седмица хиляди поданици на стопански значимия пакистански пристанищен град Гвадар да бъдат евакуирани в сигурност, а вследствие на рисковите метеорологични условия десетки хора в цялостен Пакистан изгубиха живота си.

Регионът, в който се събират Арабската, Индийската и Евразийската тектонска плоча, постоянно е разтърсван от трусове. По данни на Организация на обединените нации при поредицата разрушителни трусове в Афганистан през есента на предходната година са починали над 1500 души.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР