Земетресение с магнитуд 7,6 удари западно Мексико в понеделник на

...
Земетресение с магнитуд 7,6 удари западно Мексико в понеделник на
Коментари Харесай

За трети път на 19 септември, но в различни години: Мощно земетресение в Мексико взе жертви

Земетресение с магнитуд 7,6 удари западно Мексико в понеделник на годишнината от двеопустошителни трусове, убивайки минимум двама души, повреждайки здания, спирайки електрозахранването и карайки жителите на Мексико сити да се блъскат на открито, с цел да се спасят, заяви Ройтерс.

Двама починаха в тихоокеанското пристанище Мансанило, оповестиха управляващите, като единият беше смачкан от фасадата на повсеместен магазин, а другият беше открит мъртъв в търговски център.Видеозаписи в обществените медии демонстрират, че покривът на комерсиалния център се срутва в последния етаж, където се намирафитнес зала.

Властите оповестиха и за вреди на няколко лечебни заведения в западния щат Мичоакан покрай епицентъра, който беше в едва обитаема част на Мексико.Един човек е бил ранен от падащо стъкло в една от лечебните заведения, заяви държавното управление.

Земетресението удари малко след 13:00 ч. (18:00 GMT) покрай западния бряг на Мексико и покрай границата на Мичоакан с щата Колима - където се намира огромното пристанище Мансанило, заяви Геоложката работа на Съединени американски щати (USGS).

Трусът е бил относителноплитък, на дълбочина единствено 15 км,което езасилило въздействието му.

Тихоокеанският център за предупрежденияза цунами в Съединени американски щати издаде предизвестие за цунами за крайбрежните региони, като сподели, че са вероятни талази, достигащи от 1 до 3 метра над равнището на прилива.

„ Това е проклинание “, сподели Иса Монтес, 34-годишен графичен дизайнер, до момента в който хеликоптери летяха над главите, оглеждайки града.

Националният самостоятелен университет на Мексико (UNAM), едно от най-престижните висши образователни заведения в страната, съобщи, че няма научно пояснение за три огромни трусове в един и същи ден и го приписа на чисто съвпадане. Други обаче не имат вяра на случайността.

„ Има нещо в тази дата - 19-и “, сподели Ернесто Ланцета, притежател на бизнес в квартал Куаутемок в града.

" 19-и е ден, от който би трябвало да се опасяваме ", съобщи той.

Хиляди хора починаха при земетресението от 19 септември 1985 година и повече от 350 починаха при земетресението от 19 септември 2017 година

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР