Земетресение с магнитуд 7,2 разтърси южните и централните части на

...
Земетресение с магнитуд 7,2 разтърси южните и централните части на
Коментари Харесай

Трус от 7,2 разлюля Мексико

Земетресение с магнитуд 7,2 раздруса южните и централните елементи на Мексико и бе усетено и в столицата, предадоха международните организации. Първоначално американският Геофизичен институт бе съобщил, че магнитудът е 7,5, преди да го намали.

Епицентърът е бил покрай тихоокеанското крайбрежие, на 2 километра източно от град Пинотепа де Дон Луис, на 148 километра югозападно от град Оахака в южния щат Оахака и на дълбочина съгласно " Ройтерс " 43 километра, съгласно " Асошиейтед прес " - 24 километра, а съгласно ТАСС - 10 километра. Щатът Оахака се намира на към 600 километра южно от столицата на Мексико, напомня Франс прес.

Засега се оповестява за материални вреди по здания в Оахака. Няма данни към този момент за жертви. Няма издадена паника за цунами.

По-късно обаче боен хеликоптер с мексикански политици, обследващ вредите, катастрофира и лиши живота на двама души. Вътрешният министър Алфонсо Наварете и губернаторът Алехандро Мурат не са съществено потърпевши. Пилотът на машината изгубил ръководство и тя паднала от няколко десетки метра в региона на град Пинотепа Насионал в Оахака.

Трусът бе усетен и в Гватемала. В столицата на Мексико постройките се люляха повече от минута. Телевизиите демонстрираха по какъв начин хиляди хора излизат по улиците на мексиканската столица изплашени. Един милион души краткотрайно останаха без електричество.

На 7 септември трус с магнитуд 8,2 разтресе Мексико и лиши живота на 96 души главно в щата Оахака. На 19 септември земетресение с магнитуд 7,1 лиши живота на 369 души в страната в деня, в който мексиканците отбелязваха 32-ата годишнина от мощното земетресение от 1985 година, лишило живота на 10 000 души.
След труса през днешния ден бяха регистрирани 60 вторични труса, като най-силният беше с магнитуд 5,9, съобщи ТАСС.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР