Земетресение с магнитуд 6,2 е регистрирано днес в района на

...
Земетресение с магнитуд 6,2 е регистрирано днес в района на
Коментари Харесай

Земетресение с магнитуд 6,2 в Турция бе усетено и в България

Земетресение с магнитуд 6,2 е записано през днешния ден в региона на турския град Дюздже.

Има данни, чее усетено в България – в градовете Бургас, Варна и Балчик, заяви Националният сеизмологичен център към Националния институт по геофизика, геодезия и география на Българската академия на науките, съобщи Българска телеграфна агенция.

По данни на сеизмологичния център земетресението е станало в 3,08 часа българско време с епицентър на 670 км от София. Няма данни да има ранени на българска територия.

35 души са ранени в Турция

Турция се намира в една от най-активните земетръсни зони в света.

Министърът на опазването на здравето на страната Фахретин Коджа заяви в Туитър, че 35 души са ранени, от които 32 в Дюздже, един в Истанбул и други двама в околните провинции Болу и Зонгулдак.Поради тази причина учебните заведения в тези провинции ще останат затворени през днешния ден.

Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу, който посети региона на труса съобщи, че един човек е потърпевш съществено, откакто скочил от балкона, налегнат от суматоха. Той съобщи, че са регистрирани 70 вторични труса, написа БГНЕС.

За момента няма данни за огромни вреди или сривания на здания, само че данните се обновяват непрекъснато.

Дюздже е един от районите, наранени от земетресение с магнитуд 7,4 през 1999 година - най-тежкото земетресение в Турция от десетилетия насам. При това земетресение починаха повече от 17 000 души, в това число към 1000 в Истанбул.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР