Земетресение разлюля днес Югозападна Япония, но за момента няма данни

...
Земетресение разлюля днес Югозападна Япония, но за момента няма данни
Коментари Харесай

Земетресение разлюля Югозападна Япония, няма данни за щети

Земетресение разклати през днешния ден Югозападна Япония, само че за момента няма данни за вреди, а паниката за вероятни талази цунами бе анулирана час след труса, съобщи Асошиейтед прес.

Японската метеорологична работа заяви, че земетресението, раздрусало югозападната част на остров Кюшу, е било с магнитуд 5 по скалата на Рихтер, съобщи Българска телеграфна агенция.

Говорителят на държавното управление Йошихиде Суга съобщи, че е образуван специфичен екип, който да ревизира за възможни вреди. Суга означи на конференция два часа след земетресението, че няма информация за починали или ранени и че не са регистрирани позвънявания за помощ в пожарната или в други избавителни служби.

Двете атомни електроцентрали в региона на земетресението не престават без проблем работата си, а летището на Кумамото, което бе краткотрайно затворено, възобнови активността си два часа след труса.

Очаква се обновяване на работата и на високоскоростните влакове, откакто бъдат осъществени нормалните след земетресение инспекции на влаковите релси.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР