Земеделският сектор получава изключително сериозни субсидии и помощи. Те бяха

...
Земеделският сектор получава изключително сериозни субсидии и помощи. Те бяха
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Не виждам причина да искам оставката на Вътев

" Земеделският бранш получава извънредно съществени дотации и помощи. Те бяха увеличени предходната и тази година с 426 млн. лева в допълнение по отношение на войната в Украйна, тъй че не можем да приказваме, че няма поддръжка от страна на страната ". Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков в отговор на въпрос на БГНЕС по какъв начин ще разяснява думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че земеделският министър е слаб.

" Важно е да забележим по какъв начин да се употребяват най-ефективно средствата и къде има характерни проблеми, тъй като секторът не е проблематичен, това е един от най-успешните в България ", сподели още Денков. Той разясни, че има характерни проблеми, които би трябвало да се разискват с цифри. " През цялото време приканвам да седнем на една маса със зърнопроизводителите и да кажат какво желаят, а не да стачкуват ", акцентира министър председателят.

Денков разяснява, че още веднъж ще предложения на среща зърнопроизводителите, с цел да се чуят техните претенции. " Не виждам съображение за отвод, проблемите не се вземат решение със стачки, а със сядане на масата и уточнение кой какъв брой е изгубил, кой какъв брой чака като резултати. Тогава има основа за диалози и решения ", разясни акад. Николай Денков. Премиерът съобщи, че не вижда причина да желае оставката на земеделския министър.
 
" Той е под сериозен напън от всички страни, само че когато влезем в експертна полемика, той е извънреден специалист, човек от практиката и диалозите са доста потребни. Това, което виждаме обаче са насъбрани проблеми, които той в този момент би трябвало да взема решение в извънредно къси периоди и сложна среда ", добави министър председателят акад. Денков. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР