Земеделският министър Кирил Вътев обяви, че скоро предстоят проверки, които

...
Земеделският министър Кирил Вътев обяви, че скоро предстоят проверки, които
Коментари Харесай

Кирил Вътев планира проверки за цените на храните на дребно

Земеделският министър Кирил Вътев разгласи, че скоро предстоят инспекции, които ще тръгнат от крайната цена на храните по магазините обратно по веригата. " Всеки производител е задължен да има права проследимост ", разясни той в изявление пред " Нова телевизия ".
Икономисти също регистрират, че крайните цени спадат по-бавно и с по-малко от тези на суровините.
" Няма по какъв начин някой да задължи търговците на дребно на какви цени да продават. Преработвателите са много притиснати от условието за по-ниски цени. Които обаче в крайния пазар на рафта не са толкоз ниски. Вероятно тук също има потребност да се приложат някои правила, които са известни в Европа ", разгласи Вътев.
Според земеделския министър би трябвало да се появят повече дребни магазини, които да конкурират огромните вериги. " Трябва да се вземат ограничения веригите да работят по разпоредбите, по които го вършат в Европа ", добави той.
Подчерта, че не би могло държавна институция да дефинира какъв брой да бъде надценката на продуктите. " Когато някой контролира цени по административен път, а не по пазарен, основава резултата на пружината. Натискаш и натискаш, сега в който я пуснеш, тя отскача ", предизвести той.
Увери, че цялата партида от млечна каша, в която беше намерено олово, е изтеглена от пазара. Допълни, че са направени всички нужни проби, а концентрацията е в доста минимално количество, което не заплашва здравето.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР