Земеделските производители да преминат от карбамид на амониев нитрат при

...
Земеделските производители да преминат от карбамид на амониев нитрат при
Коментари Харесай

Англия сменя карбамида с амониев нитрат

Земеделските производители да преминат от карбамид на амониев нитрат при осъществяване на торене на култури, предлага отчет, направен от държавното управление на Англия. Препоръката е част от Стратегията за чистия въздух за 2019 година на Обединеното кралство. В него е посочено, че земеделският бранш е виновен за 88% от излъчванията на амоняк през 2016-а. От тях 23% са резултат от използването на торове.

Въпреки че амониевият нитрат е по-скъп във връзка с цената, към този момент е желан пред уреята в Обединеното кралство. Освен че е един от най-ефективните торове, амониевият нитрат е и един от най-безопасните за околната среда, тъй като при него излъчванията на амоняк са най-ниски.

Докладът за чистия въздух показва, че държавното управление е квалифицирано да вкара законодателство, ориентирано към понижаване на излъчванията от торове на основата на карбамид " във допустимо най-кратък период ", макар че всеки нов закон ще пристигна след интервал на съвещания по отношение на политиката тази година.

Като част от по-широк, дълготраен фокус държавното управление също по този начин възнамерява да разпореди на група специалисти в региона на селскостопанската политика, агрономи, учени и икономисти да изготвят " рекомендации за оптималната форма на контролиране, с цел да се сведе до най-малко замърсяването " от потреблението на торове. " Препоръките би трябвало да дадат приоритет на потреблението на органични торове ", се споделя в отчета.

Въпреки че има лично произвеждане, вносът на амониев нитрат в Обединеното кралство през интервала юли-юни 2017-2018 година възлиза на 296 000 тона, демонстрират данните на Евростат.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР